Medimagazin logo

'Tüp'çü doktorlara soruşturma

Hastalarını tüp bebek için özel merkeze yolladılar, faturayı devlete ödettiler.
'Tüp'çü doktorlara soruşturma
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastalarını tüp bebek için özel merkeze yolladılar, faturayı devlete ödettiler.

Zeynep Kamil'in üç doktoru, hastaları kişi başı 2 bin dolar alınan merkeze gönderdi. Doktorlar bu işi hastaneleri tadilattayken yapınca yakayı ele verdi.



Hastalar özele faturalar devlete

Zeynep Kamil Hastanesi tüp bebek merkezinde çalışan 3 doktor, özel bir kliniğe yönlendirdikleri hastaların ilaç masraflarını SSK'ya fatura ettiler.

İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Zeynep Kamil Hastanesi tüp bebek merkezi çalışanları hakkında birimi tadilata sokarak gelen hastaları 'Ferticenter' adlı özel kliniğe yönlendirdikleri gerekçesiyle soruşturma başlattı. Yapılan incelemede ilaç masraflarının SSK tarafından ödenmesi için usulsüz heyet raporu düzenlendiği tespit edildi. Sağlık Müdürlüğü, hastanenin yakınında bulunan ve Dr. Mevlana Celalettin Örnek'in sahibi olduğu Ferticenter'ın kayıtlarına el koydu. Yolsuzluğun ortaya çıkması üzerine SSK Bölge Müdürlüğü'nün yaptığı incelemede ise, kapsam dahilinde olmadığı halde Zeynep Kamil Hastanesi Tüp Bebek Ünitesi'nin tadilatta olduğu 15Haziran-20 Eylül tarihleri arasında 300 hasta için SSK'ya usulsüz fatura düzenlendiği ortaya çıktı. Hastalara kadın infertilite (kısırlık) teşhisi ile verilen raporlarda tüp bebek tedavisinde kullanılan ilaç dozları yer aldı.

HASTA BAŞINA 2 BİN DOLAR
İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü, Zeynep Kamil Hastanesi Tüp Bebek Merkezi sorumlusu Dr. Kenan Sofuoğlu ile Dr. Tansel Çetinkaya ve Dr. Niyazi Tuğ hakkında soruşturma başlattı. Başlatılan soruşturma kapsamında dün hastane ile özel merkezin hasta kayıtlarına eş zamanlı olarak el konuldu. İddiaya göre, merkezin sorumlusuSofuoğlu, 2 doktor ile 'kısırlık' teşhisi konulan hastalara tüp bebek tedavisinde kullanılan yüksek dozda ilaç yazarak bunları heyet raporu ile devlete fatura etti. Ancak hastalar, tüp bebek uygulaması için, hasta başı 2 bin dolar ücret alan Ferticenter adlı özel merkeze yönlendirildi. Yapılan ilk incelemede kapalı olduğu halde merkezde 420 hasta hakkında tetkikler yapılıp, dosya hazırlandığı belirlendi.

DOKTORLARIN ADI BROŞÜRDE
Konuyla ilgili soruşturma başlatan SSK İstanbul Bölge Müdürlüğü de yaptığı incelemede, SSK'lı hastalara tüp bebek yönetmeliği çıkmadan önce düzenlenenraporlarda, bu tedavide kullanılan ilaçlar adına fatura düzenlendiğini ortaya çıkardı. Yapılan incelemede tüp bebek ünitesinin tadilatta olduğu süre içerisinde yaklaşık 300 hasta için SSK'ya usülsüz fatura düzenlendiği görüldü. Faturaların büyük kısmında tüp bebek merkezinin sorumlusu Dr. Kenan Sofuoğlu'nun, diğer faturalarda ise Dr. Tansel Çetinkaya ve Dr. Niyazi Tuğ'un imzalarının bulunduğu görüldü. Ferticenter'in tanıtım broşürlerinde Dr. Tansel Çetinkaya'nın yanı sıra adı geçen, yine aynı hastanede görevli Dr. Nuri Delikara da soruşturma kapsamına alındı.

Sabah
'tüp'çü
doktorlara
soruşturma
Yorum (1)
Niyazi Tuğ
Böyle olaylar içinde yer almadım. Şahsım hakkında hiçbir şekilde soruşturma veya inceleme yapılmamıştır. Bu haber sebebiyle Sabah Gazetesi hakkında açtığım davaların tümünü kazandım (Tekzip, internet yayınının durdurulması ve manevi tazminat davaları). Adım bu haberden çıkartılmalıdır. Doç.Dr.Niyazi Tuğ
24
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir