Medimagazin logo

Salgının nedeni Rotavirüs ile koliform bakteriler

Sağlık Bakanlığı Malatya'da ishal salgınına rotavirüs ile koliform bakterinin yol açtığını açıkladı
Salgının nedeni Rotavirüs ile koliform bakteriler
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Malatya'da ishal salgınına rotavirüs ile koliform bakterinin yol açtığını açıkladı.


Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetler Genel Müdürü Turan Buzgan, Malatya'da hastalardan alınan numunelerden rotavirüs, 2 ayrı mahalle içme sularından alınan numunelerden ise koliform adlı bakteri tespit edildiğini söyledi.


Maliyet 5 trilyon"

Malatya Eczacılar Odası Başkanı Bülent Köse, Malatya'da meydana gelen toplu ishal vakasının maliyetinin 5 trilyon lira civarında olduğunu belirtti.
Malatya'da bir haftadır devam eden ishal, karın ağrısı ve kusma hastalıklarıyla ilgili açıklama yapan Eczacılar Odası Başkanı Köse, "Bir haftada 40 bin kutu ishalle ilgili ilaçlar satıldı. İlaçların maliyeti 900 milyar ile 1 trilyon liradır. Bunlara serum, karın ağrısı ve kusmayla ilgili ilaçlar, hastanede tetkik ve tedavileri de eklersek, bu vakayla ilgili 5 trilyon lira civarında sağlık gideri olmuştur" dedi.


Ellerinde kesin veri ve açıklama olmadığını kaydeden Köse, su kesintisi uygulanan bölgelerdeki hasta sayısının artmasından dolayı salgının sudan kaynaklandığı ihtimalinin arttığını söyledi. Köse, salgının tifo salgınına dönüşmemesini ümit ettiklerini kaydetti.


Bu arada, eczacı kalfası Serpil Özpolat, eczaneye ilaç için gelen 10 insandan 9'unun ishal, karın ağrısı ve kusma gibi rahatsızlıklarla ilgili ilaç aldığını söyledi. Çöşnük Mahallesi'nde oturan Fahriye Moran isimli kadın da ishal ve karın ağrısı nedeniyle eczaneye ilaç almaya geldiğini ifade etti.


İHA
salgının
nedeni
rotavirüs
ile
koliform
bakteriler
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir