Medimagazin logo

Hastaneler Kralı Dr. Azmi Ofluoğlu

Hastaneler Kralı Dr. Azmi Ofluoğlu, başta Doğu olmak üzere Türkiye'nin her yerine 22 lüks hastane yapacak. Ofluoğlu, 600 milyon dolarlık projeyi BUGÜN'e anlattı
Hastaneler Kralı Dr. Azmi Ofluoğlu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Hastaneler Kralı Dr. Azmi Ofluoğlu, başta Doğu olmak üzere Türkiye'nin her yerine 22 lüks hastane yapacak. Ofluoğlu, 600 milyon dolarlık projeyi BUGÜN'e anlattı

Kamuoyunda "Hastaneler Kralı" olarak bilinen Dr. Azmi Ofluoğlu'nun başkanı olduğu "Universal Hospitals" grubu, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu ve Ege'deki bazı illerde dev bir sağlık projesine imza atmaya hazırlanıyor. Halen 80'i aşkın hastane, sağlık kuruluşu ve kliniği bünyesinde barındıran grup, önümüzdeki 2 yıl içerisinde, 6'sı Adana'da olmak üzere Diyarbakır, Van, Elazığ, Malatya, Hakkari, Adıyaman, Batman, Mardin, Şanlıurfa, Ağrı, Hatay, Sivas, Yozgat, Denizli, İzmir ve Kuşadası'nda son teknoloji yeni hastaneler kuracak.

TOPLAM 22 HASTANE
Önemli bir kısmı Doğu illerine yapılacak projede, her hastanenin ortalama 30 milyon dolara mal olduğu düşünüldüğünde, yatırımların toplam miktarının yaklaşık 600 milyon doları bulacağı hesaplanıyor. Toplam 22 hastaneyi kapsayacak yatırımla, 6 bin kişi de iş sahibi olacak. İşte Alman efsanesinin mimarı Dr. Ofluoğlu ile özel bir söyleşi...

* Yatırımları için Doğu'yu seçmedeki amacınız nedir?
"Vazifemiz halka hizmet. Bunun doğusu batısı yok. Kendimi sağlık hizmetinin olmadığı yerlere yatırım yapmak zorunda hissediyorum. Doğu da bu ülkenin parçası, hizmet oraya da gitmeli."

* Hastanelerin özellikleri hakkında bilgi verir misiniz?
"Doğu'daki hastanenin İstanbulda'kinden farkı olmayacak.

Hatta daha iyi teknolojiyle donatılacak. Her hastanenin ortalama 110 ile 220 yatak kapasitesi olmasını istiyoruz. Odalar, Alman Hastaneleri'nde olduğu gibi, refakatçi ve hasta olmak üzere iki bölümden oluşacak. Projede, helikopter pistinden garaja kadar tüm konfor düşünüldü.

* Bu hastanelere doktoru nereden bulacaksınız?
"Oraya gitmek istemeyecek bir doktor olacağını sanmıyorum. Çünkü, bir hekim hizmet yapamayacağı yere gitmek istemez. Biz, tüm teknik donanımı doktorumuzun ayağına götüreceğiz. Onlar da seve seve bu bölgelerde hizmet verecekler."

* Bu lüks hastanelerde tedavi olanlar ne kadar ödeyecek?
"Öncelikle bu yatırımları yapma amacımız 'sadece para kazanmak' değil. Dolayısıyla çok yüksek ücretler talep etmeyeceğiz."

* Doğu'da 15 hastaneye halkın yaklaşımı nasıl olacak?
"Bence Anadolu insanı bu yatırıma olumlu bakacak. Çünkü, hepimiz bu milletin evlatlarıyız. İstanbul'da yaşayan bir insan neyi hak ediyorsa, Mardin'deki insanımız da aynı hizmeti hak ediyor. Her şeyin en iyisine alışacak. Gerektiğinde benim hemşirem bunu ona öğretecek."

* Sizce başarının sırrı nedir?
"Bir işi başarmanın yüzde 10'u aklını kullanmak ve başkalarının aklından faydalanmaktır. Yüzde 90'ı ise 'ter'dir. Çok çalışmak gerekir. Doktor olmasaydım, sağlık alanında bu kadar başarılı olamazdım.

* Bu zamana kadar yapamadığınız bir iş oldu mu?
"Kafama koyduğum her şeyi yaptım. Herkes memleket için çalışmalı. 'Bu kadarı yeter' deyip oturmak, bana göre değil."

* Doktorlarımız ile Avrupalı doktorlar arasında ne fark var?
"Bizim hekimlerimiz Avrupa Birliği'nin doktorlarından çok daha iyi. Teknolojimiz de onlardan fazla. Ama biz kendimizi tanıtmayı bilmiyoruz. Yurt dışından gelen insanlar, hastanemizi gördüklerinde şaşırıp kalıyorlar. Biz de ise vatandaş kendi hekimine güvenmiyor. Bu huyumuzdan vazgeçmeliyiz"

* Eşinizin başarıdaki rolü?
"Evde maddi işlerle eşim Alev Hanım ilgilenir. O benim maliye bakanım. Harcamalarımı derleyip toplamasa, bu kadar başarılı olamazdım"

* Doktor olmasaydınız, hangi mesleği tercih ederdiniz?
"inşaat mühendisi olurdum."

Bugün
hastaneler
kralı
dr.
azmi
ofluoğlu
Yorum (10)
abdullah yılmaz
Değerli Hocam,daha öncede bir konferansda sunumunuzu dinlemiştim; bukonuda o kadar önem arzediyor,teşekkür ediyor dikkate alınması dileği ile iyi güeler.
0
Cevapla
S. Sırrı Gökalp
Umarım yetkililer bu gerçeklere bir an evvel çözüm üretirler. Sayın hocam kaleminize sağlık.
0
Cevapla
RECEP ULU
Hocam öncelikle böyle bir konuya değindiğiniz için teşekkürler. Ülkemizin kanımca bir numaralı sorunudur.Çünkü tüm önemli sorunlar sonucu oluşan şiddet ve sonu travma polikliniklerde değil acil servislerde sonlanmaktadır. ve ne yazıkki ülkemizde yeterince poliklinik reçetesi yazacak hekim varken neden acil uzmanı yok gerçekten enteresan sonumuz acil ama bakalım bunu kim görecek.
0
Cevapla
PROF.DR.MELAHAT DÖNMEZ
SAYIN HOCAM VE SEVGİLİ KARDEŞİM GÜZEL ESERLERİNDEN VE BU ÇOK ÖNEMLİ YAZINDAN DOLAYI SENİ KUTLUYOR GÖZLERİNDEN ÖPÜYORUM. SAĞLIKLI MULT YILLAR DİLEĞİYLE....
0
Cevapla
eminekeskin
sağlıkta dönüşüm adı altında yapılan uygulamalar acil servislerde hasta sayısının artmasına neden olmuştur. Başlangıçtaki taahhüt edilen hasta sevk zinciri uygulanamamıştır. pilot uygulama yapılan illerde haksız uygulamalar yapılmıştır. acillerin durumu perişandır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir