Medimagazin logo

Dünya Bankası 'ndan 40 hastaneye destek

DB, İstanbul’daki deprem önlemine 310 milyon dolarlık destek sağlayan krediye onay verdi. Proje kapsamında yaklaşık 40 hastane ve 600 okul ile daha düşük sayıda klinik, yatakhane ve idari bina yenilenecek
Dünya Bankası 'ndan 40 hastaneye destek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
DB, İstanbul’daki deprem önlemine 310 milyon dolarlık destek sağlayan krediye onay verdi. Proje kapsamında yaklaşık 40 hastane ve 600 okul ile daha düşük sayıda klinik, yatakhane ve idari bina yenilenecek.


Dünya Bankası İcra Kurulu, Türkiye’de gerçekleştirilecek olan İstanbul Sismik Riski Azaltma ve Acil Durumlara Karşı Hazırlıklı Olma Projesi (ISMEP) için 310 milyon Euro krediye onay verdi. Dünya Bankası’ndan yapılan açıklamada, projenin ana hedefinin, İstanbul’u önümüzdeki 10-15 yıl içinde olası büyük bir depreme karşı daha dayanıklı bir şehir haline getirmeyi amaçlayan sürecin başlatılması olduğu belirtildi.


Açıklamada, projenin genel amacının ise İstanbul bölgesinde büyük bir depremin meydana gelmesi halinde insanların yaşamlarının kurtarılması ve depremin sosyal, ekonomik ve mali etkilerinin azaltılması olduğu ifade edildi.

Söz konusu projede, İstanbul İl Özel İdaresi’nin, Türkiye adına sorumlu kurum olacağı belirtilen açıklamada şöyle denildi: “Projenin özel hedefi, felaket yönetimi ve acil durumlara cevap vermeye yönelik kurumsal ve teknik kapasitenin geliştirilmesi, kritik önem taşıyan kamu tesislerinin depreme dayanıklılıkları yönünden güçlendirilmesi ve bina kodları ve arazi kullanım planlarının daha iyi şekilde uygulanması için destekleyici önlemlerle İstanbul şehrinin potansiyel bir depreme karşı hazırlıklı olma durumunun iyileştirilmesidir.”

Açıklamaya göre proje, acil durumlara karşı hazırlıklı olma durumlarının iyileştirilmesi, kamu tesisleri için sismik riskin azaltılması, bina kodlarının uygulanması, proje yönetiminden oluşacak.

40 HASTANE YENİLENECEK
Dünya Bankası Türkiye Direktörü Andrew Vorkink yaptığı açıklamada, genel olarak Türkiye ve özellikle de İstanbul bölgesinin doğal felaketlere ve özellikle de depremlere karşı son derece hassas bir konumda olduğunu belirtti. Vorkink, proje kapsamında yaklaşık 40 hastane ve 600 okul ile daha düşük sayıda klinik, yatakhane ve idari binanın yenileneceğini kaydetti.


NTV-MSNBC
dünya
bankası
'ndan
40
hastaneye
destek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir