Medimagazin logo

ÖSYM sınav sorularını nasıl hazırlıyor?

ÖSYM Başkanı Prof. dr. Ünal Yarımağa'nın rehberliğinde Ankara'daki ÖSYM binasını gezdik. Burada kadrolu 325 kişi çalışıyor. Kurum, her yıl yaklaşık 40 sınav hazırlıyor. Bunlardan en önemlisi tabii üniversitelere giriş sınavı
ÖSYM sınav sorularını nasıl hazırlıyor?
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ÖSYM Başkanı Prof. dr. Ünal Yarımağa'nın rehberliğinde Ankara'daki ÖSYM binasını gezdik. Burada kadrolu 325 kişi çalışıyor. Kurum, her yıl yaklaşık 40 sınav hazırlıyor. Bunlardan en önemlisi tabii üniversitelere giriş sınavı.

ÖSYM uzmanları sürekli soru üretiyorlar. Sonra bu sorular öğretmenler tarafından pedagojik açıdan, öğretim üyeleri tarafından bilimsel açıdan gözden geçiriliyor ve depolanıyor. Sınava bir ay kala, kimlikleri gizli tutulan 5 kişilik bir ekip, soru bankasından soruları seçerek o yılın sınavını oluşturuyor.

ÖSYM yalnızca üniversite giriş sınavı yapmıyor. ÖSYM, diğer sınavlar için, talep eden kurumlar tarafından yönlendirilebiliyor. Örneğin, TUS sınavı Sağlık bakanlığı tarafından yaptırılıyor. Sağlık bakanlığı, ÖSYM'ye soru şekilleri ve tipleri konusunda isteklerini bildiriyor.

Veya hakim adaylarını seçme sınavında Adalet Bakanlığı istekte bulunuyor. KPSS için ise Devlet Personel Başkanlığının bağlı olduğu bakanlık talepte bulunmakta

Hürriyet
ösym
sınav
sorularını
nasıl
hazırlıyor?
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir