Medimagazin logo

Sahte heyet raporu skandalı büyüyor

Bakırköy ve Bayrampaşa Belediyeleri'nin ücretsiz kemik ölçümü için anlaştığı Özel Gümüşel Görüntüleme Merkezi'nin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu'ndan SSK'lı bir hasta adına iki ayrı heyet raporu aldığının ortaya çıkmasının ardından, SSK ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor.
Sahte heyet raporu skandalı büyüyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Bakırköy ve Bayrampaşa Belediyeleri'nin ücretsiz kemik ölçümü için anlaştığı Özel Gümüşel Görüntüleme Merkezi'nin Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu'ndan SSK'lı bir hasta adına iki ayrı heyet raporu aldığının ortaya çıkmasının ardından, SSK ve İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü'nün başlattığı soruşturma sürüyor.

SSK'nın yaptığı incelemeler sonucunda heyet raporu vurgununun boyutlarının tahminden çok büyük olduğu ortaya çıktı. Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurumu'nun 52 heyet raporundan 50'sinin sahte olduğu belirlendi. Sahte raporlarda bir hastaya en az 3 hastalık yazılı olduğu ve bunların da ilaçları pahalı hastalıklar olduğu görüldü SSK İstanbul Sağlık İşleri İl Müdürü Dr. Salih Kenan Şahin, sahte rapor sayısının yüzlerce olduğunun tahmin edildiğini belirterek incelemelerin sürdüğünü söyledi. Öte yandan İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü sahte raporların kimler tarafından hazırlandığını araştırıyor.

Sabah
sahte
heyet
raporu
skandalı
büyüyor
Yorum (10)
Hikmet Yılmaz
Merhaba Hocam; Tespitleriniz çok doğru hocam.Özellikle kırsal kesim 50'li yıllara geri dönmüştür. Akşam 17'den sonra pansuman yaptıracak sağlık personeli bile bulamıyor insanlar.Köydeki vatandaşın romatizma ilacı gezici hekim tarafından yazılıp mobil eczane ile ayağına ulaştırılıyor ama iğnesini yapacak sağlık personeli bulunmuyor. Artık eskisi gibi köylerimizde sıhıye de yok ki onlar yapsın. yakında gezici iğnecilerde piyasaya çıkarsa hiç şaşmayalım. Aile hekimliği Türkiye modeli şimdiden iflas etmiştir, siz geçmişin birikimini ortadan kaldırıp yerine ne olduğu ve olacağı bilinmeyen bir uygulamaya hiç bir alt yapı olmadan geçerseniz böyle iflas edersiniz. Hocam sadece Aile hekimliğimi hastalerimiz de uygulanan performansa ne demeli,hekimi esnaf hasatayı müşteri durumuna getirerek hekimlik sanatının uygulama zeminini ortadan kaldırırsanız nasıl bir sağlık hizmeti vereceksiniz. Bunun adına ancak halkı aldatmak ve patronları zengin etmek denir. Yazacak çok şey var ama buraya sığmaz.Sizin gibi hocalarımıza teşekkür eder saygılar sunarım.
0
Cevapla
dr.aile
Bende devşirme bir aile hekimi olarak söylediklerinizin tümüne katılmaktayım. Bu sistem tamamiylen devletin sağlık alanındaki giderlerini daha fazla kısmaya yarayan bir sistem.
0
Cevapla
hekimoğlu
bugünkü sistemi eleştirebiliriz ama geçmişteki sistemin olumsuz yanlarının daha çok olduğunu düşünüyorum.muayenecilik ile beraber resmi görevin neresini savunabiliriz?muayenehaneye konsantre olmuş hekim grubu.o sistem insanın ahlakını bile bozan bir sistemdi.prof.larda dahil muayenehanecilik insanı bozar.bilimsel gelişmelerden uzak prof grubu,öğrenci ile ilgilenmeyen hekim grubu.hizmet içi eğitimlerinin önemli olduğunu düşünüyorum.tıpdaki gelişmeler takip edilmez ise uzmanlık sadece lafta kalıyor.bugünün uzmanı mı?20 yıl öncesinin uzmanımı?aile hekimlerinin çoğu 15 -20 yıllık acil-112-plk deneyimi olan hekimler.tıbbın geneli ile uğraşmış grub.....
0
Cevapla
dr.fatih
hocamızın yazısına katılıyorum.
0
Cevapla
Tarık
Sağlık sistemindeki özelleştirmenin yeni adıdır AİLE HEKİMLİĞİ. Bakanlık Koruyucu ve birinci basamak sağlık hizmetlerini satmayı düşündü ancak hekime verdiği paralarla kimse talip olmazdı. Çünkü ortalama 7-8 bin tl'ye 3500-4000 hastanın kayıt, istatistik verilerini ve gerektiğinde tetkik ve tedavilerini herşey içinde olmak şartıyla hiçbir özel kuruluş üstlenmezdi. yani Kişi başı yaklaşık 2tl ye bu hizmet özel sektörden alınmazdı. Bu nedenle pratisyen hekimlere yeni bir gömlek giydirilip bir haftada aile hekimi yapıldı. ayrıca önceleri çok cazip gelecek sonra giderek kırpılacak bir ücret kandırmacasına girişildi. Ama bu güne de şükretmek lazım; Tüm türkiyede bu hizmeti aksatmadan verecek özel kuruluş bulacaklarına inansalar şimdi doktorları TAŞERON firmalar çalıştıracaktı.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir