Medimagazin logo

Doktorun hatası, Bağ-Kur'luya ödetildi

Malatya'da bir doktorun hastaneye gelen hastayı ortağı olduğu kliniğe sevk ettirerek film çektirmesi işlemini yasal bulmayan Bağ-Kur, vatandaşa ödediği parayı faiziyle birlikte geri istedi.
Doktorun hatası, Bağ-Kur'luya ödetildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya'da bir doktorun hastaneye gelen hastayı ortağı olduğu kliniğe sevk ettirerek film çektirmesi işlemini yasal bulmayan Bağ-Kur, vatandaşa ödediği parayı faiziyle birlikte geri istedi.


Edinilen bilgiye göre, E.K. adlı Bağ-Kur'lu hasta kadın, 13 Temmuz 2004 tarihinde rahatsızlığından dolayı gittiği Malatya Devlet Hastanesi'nde tedavi olduğu Y.Z.B. adlı doktor tarafından film çekilmesi için özel bir kliniğe sevk edildi. Özel klinikte MR çektirip, 85 YTL ödeyen E.K., faturayı 3 ay sonra Bağ-Kur'a onaylatarak, ödediği parayı kurumdan geri aldı.


Bağ-Kur Malatya İl Müdürlüğü, olaydan 1 yıl 4 ay sonra E.K.'ye gönderdiği "Teftiş Raporu" konulu resmi tebligatta, müfettişlerce yapılan inceleme sonucunda, sevk işlemini yapan doktorun, işlemin gerçekleştiği kliniğin ortağı çıkmasından dolayı, Bağ-Kur tarafından ödenen 85 YTL para ve 24 YTL yasal faiz olmak üzere toplam 109 YTL paranın Bağ-Kur veznesine yatırılması istendi.


Bağ-Kur Malatya İl Müdürlüğü tarafından E.K. adlı vatandaşa gönderilen resmi tebligatta, "2003, 2004 ve 2005 yılı Maliye Bakanlığı bütçe uygulama talimatında hastaların başvurdukları resmi sağlık kurumlarından görevli ilgili hekim tarafından ağız ve diş sağlığı, ESWL ileri tetkik ve tedavileri yapılmak üzere tabibin kendisinin, eşinin veya bunların ortaklarının özel tetkik merkezlerine, özel tedavi merkezlerine sevk edilemeyecekleri, bu şekilde serbest diş tabibine veya özel tetkik merkezlerine sevki yapan ve tedaviyi sağlayan diş tabibine veya özel tetkik merkezlerine sevki yapan ve tedaviyi sağlayan tabibin aynı olduğu, eşi veya ortakları tarafından yapıldığı belirlenen tedavilere ait giderlerin ödenemeyeceği açıkça belirtilmektedir.


Genel müdürlüğümüz müfettişlerince ödeme kayıtlarında bu konuda yapılan inceleme neticesinde Devlet Hastanesi'nde muayeneniz esnasında istenen ve hastanede yapılamadığı için dışarıya sevk edilen Manyetik Rezonans (MR) işleminizin 13 Temmuz 2004 tarihinde yapıldığı ve 13 Temmuz 2004 tarih ve 47341 nolu faturaya istinaden bedeli olan 85 YTL'nin 6 Ekim 2004 tarihinde tarafınıza ödendiği, ancak söz konusu sevk işlemini yapan Dr. Y.Z.B.'nin kliniğin ortağı olduğu anlaşılmış olup, tarafınıza ödenen 85 YTL'yi ödeme tarihinden bu yana işleyen 24,36 YTL yasal faiziyle birlikte toplam 109,36 YTL olarak 7 gün içinde kurumumuz veznesine yatırmanız gerekmektedir. Belirlenen meblağın süresi içinde ödenmemesi halinde yasal işlem yapılacaktır" ifadeleri yer alıyor.

İHA
doktorun
hatası
bağ-kur'luya
ödetildi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir