Medimagazin logo

Çocuk hastanesi hizmete başladı

Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde 10 senedir yapımı süren Çocuk Hastanesi bütün eksikleri tamamlanarak halka hizmet vermeye başladı
Çocuk hastanesi hizmete başladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Niğde Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi bünyesinde 10 senedir yapımı süren Çocuk Hastanesi bütün eksikleri tamamlanarak halka hizmet vermeye başladı.

Hastanenin açılışına Niğde Valisi Gündüz Beder, AK Parti Niğde milletvekilleri Erdoğan Özeğen ve Mahmut Uğur Çetin, İl Milli Eğitim Müdürü H. İbrahim Yaşar, İl Sağlık Müdürü Mustafa Yılmaz ile hastane personeli katıldı. Vali Beder, hastaneyi gezerek Başhekim Uz. Dr. Bahri Elmas’tan bilgi aldı. Çocuk hastanesine özel oda tefrişatı yapan vatandaşlara da ‘Teşekkür Belgesi’ verildi.

Niğde’de ilk defa spinal anestezi ile ağrısız doğumun Çocuk Hastanesinde yapıldığını söyleyen Dr. Doğan Baran Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Başhekimi Uz. Dr. Bahri Elmas, gebe polikliniğine başvuran tüm hastaların uzman doktor tarafından tedavi edildiğini, poliklinik katında doktor çalışma ofisleri düzenleyerek, uzman doktorların hastalarını rahatlıkla kabul edebilecekleri bir ortam sağladıklarını söyledi.


Çocuk Hastanesine verilen emek karşısında duygulandığını ifade eden Vali Beder, “İl Sağlık Müdürümüz, sayın başhekimimiz ve çalışma arkadaşlarını kutluyorum. Emeklerini burada sergilediler. Hakikaten duygulandım bu emek karşısında. Güzel bir hastane oluştu. Hastanen noksanlarını biliyoruz. Personel acısından olsun diğer eksikler olsun hepsini biliyoruz. İmkanlar ölçüsünde bu eksikleri gidereceğiz. Bütün personele teşekkür ediyorum. Ellerinize sağlık, hizmetlerin devanı diliyorum.” dedi.


Sosyal devletlerin ön plana aldığı konunun sağlık ve eğitim olduğunu belirten Milletvekili Erdoğan Özeğen de, “Niğde’mizde uzun yıllardır fiziki anlamda sağlık hizmetlerinde verimli gelişmeler olmakla birlikte yaklaşık 33 aylık süre içerisinde bunların tamamına yakın hizmetler olmuştur. Bu gelişmelere katkı veren tüm sağlık personelini kutluyorum Bu hizmetlere katkısı olan herkese teşekkür ediyorum.” diye konuştu.


Milletvekili Mahmut Uğur Çetin ise, “Çocuk hastanesi geç de olsa Niğde’ye kazandırılan büyük bir eser. Çocuk hastanesi ve doğum hastanesi diğer hastanelerden daha önemli. Türk milletinin hassasiyeti vardır. Doğmadan dünyaya gözlerin açmadan veya doğduktan bir kaç saat sonra yavrularımızın hayatını kaybetmekle baş başa bırakan o ender ülkelerden bir tanesiydik. İnşallah bundan sonra böyle olmayacak. Son teknoloji ile donatılmış bu hastanelerde çocuklarımız, evlatlarımız sağlıklı bir şekilde dünyaya gelecektir.” dedi.

Zaman
çocuk
hastanesi
hizmete
başladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir