Medimagazin logo

Bıçak parasına 10 ay hapis

Malatya'da bir doktor, "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Doktora verilen ceza, paraya çevrilerek ertelendi
Bıçak parasına 10 ay hapis
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Malatya'da bir doktor, "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla yargılandığı davada 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Doktora verilen ceza, paraya çevrilerek ertelendi.


Edinilen bilgilere göre, Malatya Beydağı Devlet Hastanesi'nde görevli V.T. adlı doktor hakkında, SSK Hastanesi'ndeki görevi esnasında rahatsızlığından dolayı ameliyat olan S.A. adlı vatandaştan para aldığı iddiasıyla Malatya 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde "Görevi kötüye kullanmak" suçlamasıyla dava açılmıştı.

Mahkeme heyeti, Dr. V.T.'ye görevi kötüye kullanmak suçundan 10 ay hapis cezası verdi. Mahkeme heyeti, cezayı daha sonra hapis cezasına çevirerek erteledi.


İHA
bıçak
parasına
10
ay
hapis
Yorum (4)
Dr.Cevdett
Ahmet hocam şu bir gerçek ki eski sağlık bakanı biz hekimleri bir türlü sevemedi kendinide biz hekimlere sevdiremedi.Çalışanları için yaptıklarından pişmanlık duyduğunu düşünmüyorum, çünkü kendini sine-i millete dönmüş olarak düşünüp matematiksel bir hesapla kendisine hakkını helal etmeyen %89'luk doktor kitlesine karşı halkta memnuniyet oranı olan %76'lık bir halk kitlesiyle diğer alemde üstünlük kuracağını hesap etmektedir. Oysa O alemde hakkı gasp edilen 1 kişinin bile hakkını ödemek, günümüzdeki demokrasi anlayışıyla izah edilemeyecek kadar çetrefildir.Ah bu siyaset yok mu insana öbür alemde bile demokraside çareler tükenmez zannı veriyor.
0
Cevapla
Ayla Soylu
Eski sağlık bakanı Recep Akdağ'a işlediği en büyük günah kul hakkına girdiğinden dolayı (Has.Müdür ve Müd.Yrd.Araştırmacı kadrosuna atarak özlük haklarını elinden almış,Bakanlığın en zor günlerinde özveriyle çalışan idarecileri bu şekilde mükafatlandırmıştır)ne bizler ne de Allah affetmeyecektir.Ona hakkımı helal etmiyorum.bizlerden helallik alamadan can veremez inşallah............
0
Cevapla
Can Ali Gürgüç
Sayın Dr.Cevdet,Ahmet Nezih hoca seni sever mi önce onu araştır ,sonra sorgu faslına geç!
0
Cevapla
Can Ali Gürgüç
Sayın Dr.Cevdett,kalemi ele almakla,yazmak arasında bir süre geçmelidir.Bu ağbi nasihatını kabul etmenizi özellikle rica ederim.İhtiyarlığıma verebilirsiniz.Sayın Ahmet Nezih Kök hocanıza,sayın eski Sağlık Bakanımızı şikayet etmişsiniz.Acaba şikayet merciiniz uygun mu?Sayın Kök Hoca'nız 1962'de doğmuş.Orta Okulu Namık Kemal(Ankara)da okumuş.Lise diplomasını Ankara Kız Lisesinden almış.ODTÜ'de 1-2 yıllık inşaat mühendisliği deneyimi var. 1987'de Erciyeş Tıp Fak.i bitirmiş.1991'de A.Ü.Tıp Fak.Adli Tıp Ana Bilim Dalından ihtisas diplomasını almış ve aynı yıl Erzurum Tıp Fakültesinde yardımcı doçent,1993'te doçent,1998'de Prof.olmuştur. 1997-1999 yılları arasında Atatürk Ü.Tıp Fak.de dekan yardımcısı olmuş,1 yıl sonra Ankara Hukuk Fakültesinden mezun olmuştur. 2001-2007 yıllarında Erzincan Hukuk Fakültesi Dekanlığını yapmıştır.2002-2009 yılları arasında Erzurum ceza ve tutukevleri izleme kurulları üyeliği ve başkanlığında bulunmuştur.2005'tenberi Erzurum Tabip odası başkanıdır.71 bilimsel neşriyatı olup,150'den fazla yurt içi ve yurt dışı kongreya katılmıştır.Bu özellikleri kendisinin Dr.Recep Akdağ'ı bizlerden daha iyi tanıdığını belirtmek için yazdım.Doğrusu,Ankara Tıp Fakültesinin dış kongreye katılmam için 41 yılda 2 defa izin vermiş olduğunu ve birinde de yol masrafını kendim ödemek mecburiyetinde kalmamı kıskanmadım dersem,yalan olur.Kendisi aynı zamanda Medimagazin'in devamlı yazarı olduğu için yanlış bilgi vermekten özellikle kaçındım.Recep Akdağ beyefendinin Bakanlık görevine gelir gelmez bozuk sağlık düzenini hekim arkadaşlarına yüklemesi,hekimleri;hırsız,bilgisiz,vatandaşın cüzdanından başka bir şey düşünmeyen sülük-ler gibi tanımlaması,Bakanlığın parasal işlemlerini SGK'ya,bu günlerin doğmasına neden olan,yardımcı tedavi maddeler denilen etkili ve etkisiz maddelerin alınmasını ve piyasaya sürülmesini tarım ve hayvancılık bakanlığına devretmesi,sağlık bakanlığı eğitim hastaneleri ile tıp fakültelerinin öğretim kadrolarını boşaltması,aile hekimliği adı altında bir çok genci dayanılmaz yükler altına sokması,emekli doktorları açlık çizgisine itmesi,obesite ve sigaraya karşı halkı oyalamaktan ibaret kampanyalar açması, hiç bir hekimin kabullenebileceği işlemler değildir.Ben kendi namıma, kendisini şu andan itibaren,unutulanlar dosyasına kaldırıyorum.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir