Medimagazin logo

‘Doktorlar Aleyhinde Belgesi Olan Tabip Odasına Şikâyet Etsin’

Erzurum, Kars, Gümüşhane, Bayburt, Iğdır, Ardahan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. R. Murat Karaşen, Erzurum mail gruplarında hekimleri zan altında bırakan tartışmalar sebebiyle açıklama yaptı
‘Doktorlar Aleyhinde Belgesi Olan Tabip Odasına Şikâyet Etsin’
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erzurum, Kars, Gümüşhane, Bayburt, Iğdır, Ardahan Tabip Odası Başkanı Prof. Dr. R. Murat Karaşen, Erzurum mail gruplarında hekimleri zan altında bırakan tartışmalar sebebiyle açıklama yaptı.


Karaşen, mail gruplarına gönderdiği açıklamada, tabip odalarının devletten bağımsız ve hekimler hakkında bu tür şikâyetleri araştıracak, soruşturacak ve gerekli cezayı hatta meslekten men cezası verme yetkisi olan sivil toplum örgütleri olduğunu hatırlattı. Karaşen, iddiaları ortaya atanlara hitaben, ellerindeki bilgi ve belgeleri, bulundukları ilin tabip odasına iletmesini istedi. Bu teklifine ‘Sonuç çıkmayacak soruşturulsa ne olacak’ diye itiraz edilmemesini vurgulayan Karaşen, “Bu kişi eğer gerçekten suçlu ise siz veya disiplin kurulu onun suçunu ispat edemese dahi onun hakkında soruşturma açılması bile onun için bir cezadır. Bütün dikkatler onun üzerinde olacaktır ve en azından aleni suç işleyemeyecektir. Ancak eğer suçsuz ise de bunun bağımsız bir merci tarafından ortaya konması ve suçsuz olan bütün diğer hekimlerin de hakkını yememiş, onları haksız yere itham etmemiş ve onların masumiyetine saygı göstermiş olursunuz.” dedi.


Binlerce masum hekimin ahının alınmaması, bunun hesabını hiçbir yerde verilemeyeceğini hatırlatan Karaşen, “Her meslekte, her grupta suçlu, ahlaksız, hırsız oranı ne ise inanın hekimler içindeki oranı bundan daha fazla değildir. Hatta göğsümü gere gere biz hekimler arasında oran daha azdır diyebilirim. Bunu dikkate almadan ortalığa ateş ederek ne toplumsal görev yaptığınızı zannedin ne de ‘hastası olan çaresiz insan masumiyetine’ gizlenin.” diye konuştu.


Karaşen konuşmasını şöyle sürdürdü: “Eğer aramızdaki çürük elmaları temizlememize yardım etmek istiyorsanız hedefi belli olmadan ortalığa ateş etmeyin. Toplumsal görevinizi yapın. Resmi mercilere güvenmiyorsanız, bulunduğunuz ilin tabip odasına müracaat edin ve onlara güvenin. Çünkü tabip odaları bu çürük elmaları temizlemek için var ve bunu çoğunluktaki masum hekimleri korumak adına istiyorlar.”

Zaman
&#8216
doktorlar
aleyhinde
belgesi
olan
tabip
odasına
şikâyet
etsin&#8217
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir