Medimagazin logo

Ege Üniversitesi diş hekimliği'nden öğrencilere ücretsiz diş bakımı

Ege Üniversitesi (EÜ) Pedodonti Bölümü öğrencileri, okullarda öğrencilere yönelik diş taraması başlattı
Ege Üniversitesi diş hekimliği'nden öğrencilere ücretsiz diş bakımı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Üniversitesi (EÜ) Pedodonti Bölümü öğrencileri, okullarda öğrencilere yönelik diş taraması başlattı.

Ege Üniversitesi (EÜ) Pedodonti Bölümü öğrencileri, Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ertuğrul Sabah öncülüğünde Buca'da Müşerref Mahmut Tınas İlköğretim Okulu'nda diş taraması yaptı.

Okulun bir sınıfını poliklinik haline getiren diş hekimi adayları, yaklaşık 60 çocuğun diş bakımlarını yaparak, çocuklara diş macunu ve diş fırçası dağıttı.

Çocuklara diş sağlığı konusunda eğitim veren sağlık ekibi, anne ve babalara da diş sağlığı hakkında bilgiler verdi.

Ege Ağız ve Diş Sağlığı ve Diş Hekimleri Derneği İzmir Şubesi'ne bağlı olarak daha çok zihinsel engelli çocuklara yönelik tedavi programı yürüttüklerini vurgulayan Prof. Dr. Ertuğrul Sabah, İzmir ve çevresinde bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı okullar ile dağ köylerinde diş tedavileri yapılmayan çocuk bırakmayacaklarını söyledi.


Üç aşamada gerçekleştirilen program çerçevesinde ilk olarak çocukların kayıtlarını yaptıklarını belirten Prof. Dr. Sabah, "Dağ köylerine ve yoksul bölgelere yönelik gerçekleştirdiğimiz çalışma kapsamında en başta eğitimi hedef aldık. İlk olarak anne ve babalara diş sağlığı hakkında bilgiler veriyoruz. Çalışma kapsamında okul yönetimince tespit ettiğimiz öğrencilerin kayıtlarını yapıyoruz ve diş kontrolünden geçiriyoruz. Daha sonra diş tedavisi gerektiren çocukların tedavilerini yapıyoruz. Boyamalı eğitimle çocuklara diş fırçalama alışkanlığı getiriyoruz. 5 senedir devam eden çalışmalarımız bölge genelinde sürecek. Engelli çocuklarda koruyucu diş hekimliği hizmetleri ve tedavilerine devam edeceğiz" diye konuştu.


Müşerref Mahmut Tınas İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Sibel Tural ise, "Okulumuzda ihtiyaç sahibi birçok öğrenci çocuğumuz var. Sağlık kontrollerini ekonomik nedenlerle yapamayan çocuklarımıza yönelik gerçekleşen bu çalışmayla gurur duyduk. Özellikle de ailelere yönelik eğitimin şart olduğunu düşünüyoruz. Bu çalışmaların devam etmesini diliyoruz" dedi.


Çocuklarının diş tedavilerini yaptırmanın sevincini yaşayan aileler, gönüllü ekibe teşekkür etti. Ekonomik nedenlerle sağlık sorunlarını çözüme kavuşturamadıklarını belirten anne-babalar, bu faaliyetlerin devam etmesini istediklerini söylediler.


İHA
ege
üniversitesi
diş
hekimliği'nden
öğrencilere
ücretsiz
diş
bakımı
Yorum (3)
RKTR
Son 10 sene içerisinde doktorlara açılmış dava sayısı tam 22 kat artmış. Tıp hukuku süper bakir ve kazançlı bir alan. Dolayısıyla, anlattığınız değişiklikler gayet doğal.
1
Cevapla
SÜLEYMAN SIRRI GÖKALP
Genç meslektaşımız Münevver İrem Kök'ü, çok değerli dostum Ahmet Nezih KÖK ve ailsini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum.
0
Cevapla
feridun ahıskalı
En alt ama en yoğun kademe pratisyen hekimlik ve acilde çalışan hekimler özellikle özel hastanelerde marketing sistemine döndü saygıdeğer hocam. Sizin bize ogrettikleriniz özel kuruluşlarda nerdeyse suç olacak. Kardeşimiz ve meslektaşımız için hayırlı uğurlu olsun!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir