Medimagazin logo

Kuş gribi ile mücadele projesi hazır

Kuş gribi diye de bilinen Pandemik Avian Influenza ile mücadele için Tarım ve Köyişleri ile Sağlık bakanlıkları ortak bir proje hazırladı.
Kuş gribi ile mücadele projesi hazır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribi diye de bilinen Pandemik Avian Influenza ile mücadele için Tarım ve Köyişleri ile Sağlık bakanlıkları ortak bir proje hazırladı.

44 milyon 752 bin dolara mal olacağı hesaplanan proje Dünya Bankası desteği ile uygulanacak. Miktarın yarısı bankadan hibe yoluyla karşılanırken diğer yarısı da kredi şeklinde temin edilecek. Söz konusu miktarın 31 milyon 277 bin dolarlık bölümü hayvan sağlığı, 11 milyon 107 bin dolarlık bölümü insan sağlığı, 2 milyon 368 bin dolarlık kısmı da halkı bilgilendirmek için hazırlanacak projelere destek olarak ayrılacak. Devlet Planlama Teşkilatı, 44 milyon 752 bin doları yüksek bularak küçültülmesini isterken, projenin önümüzdeki hafta Dünya Bankası uzmanlarının görüşüne sunulması bekleniyor. Hayvan sağlığı projelerinde kullanılmak üzere Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nın alacağı 31 milyon 277 bin doların 9 milyon dolarlık bölümü, tavukçuluk sektörünün yeniden yapılandırılmasında kullandırılacak. Kalan bölümü ise hastalığın belirlenmesi, laboratuvar kapasitesinin geliştirilmesi, veteriner servisinin eğitimi, tazminat, itlaf ve imha ekipmanı, bunu gerçekleştirecek personelin eğitimi, personele korunma malzemelerinin alınmasında kullanılacak. Sağlık Bakanlığı’nın kullanacağı insan sağlığıyla ilgili 11 milyon 107 bin dolarlık kısım ise koruyucu malzeme, numuneleri taşıyan konteynır alımı, laboratuvarlar, laboratuvar teknisyenlerinin eğitimi, aşılama, koruma ve ilaç tedavisinde kullanılacak.

Zaman
kuş
gribi
ile
mücadele
projesi
hazır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir