Medimagazin logo

Yücel Aşkın :Siyasete girebilirim

Prof. Yücel Aşkın 'Sokakta sarılıp öpüyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Sahici Müslüman olan kesimlerden destek mektupları geldi' dedi
Yücel Aşkın :Siyasete girebilirim
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Prof. Yücel Aşkın 'Sokakta sarılıp öpüyorlar, fotoğraf çektiriyorlar. Sahici Müslüman olan kesimlerden destek mektupları geldi' dedi


İhaleye fesat karıştırmak ve resmi evrakta sahtecilik iddiasıyla yargılandığı Van 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nce tahliye edilen Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Yücel Aşkın, siyasete girmeyi düşündüğünü açıkladı.
Aşkın "Gidişat o yönde. Namazında niyazında insanlardan destek mektubu alıyorum. Geçen gün bir lokantaya girdim, insanlar ayağa kalkıp selamladı" dedi.
Cezaevinde kaldığı sürede kendisini ziyaret edenlerle görüşmek üzere geldiği Ankara'da Milliyet'in sorularını yanıtlayan Aşkın, cezaevinden çıktığında psikolojisinin bozuk olduğunu söyledi.

Aşkın "Zaman zaman ümitsiz oldum, ancak sulugöz dönemi geçti. Renkleri algılamaya yeni başladım. Cezaevinde her yer kurşuniydi" diye konuştu.


Rektörlük görevinin ardından siyasete girmeyi düşündüğünü açıklayan Aşkın "Dışarı çıkınca kamuoyunun farkına vardım. Sokakta yürürken tanıyorlar. Sarılıp, öpüp fotoğraf çektirenler var. Bir komi eşiyle beni desteklediğini anlattı. Eskişehir'den 66 Kırım Tatarı kadın bana destek mektubu gönderdi. Arayınca çıldırdılar. Sahici Müslüman olan kitleden destek mektupları geldi" dedi.

Avustralya'dan tehdit
Bunun dışında kendisini istifaya zorlamak isteyen çevreler de olduğunu savunan Aşkın sözlerini şöyle sürdürdü: "Avustralya'dan bile tehdit mektubu aldım. İhale için gelenleri havaalanında ölümle tehdit ettiler. 17 yıllık geriye dönük ihale kırımlarına baktım, yüzde 3 düzeyinde. Bizim dönemimizde yüzde 30'a çıktı.
Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in 'Bürokratik işlemlerde kendilerine kolaylık sağladım' sözleri de herhalde dil sürçmesi. Zaman zaman desteği oldu. Birçok kişiden randevu alabilir, görüşebilirim. Bir bakanın mesaisini çalıp 'bana randevu alın' demek doğru olmaz. Bakan Çelik'le resmi işler çerçevesinde bir araya gelebilirim. Resmi ilişkilerde kırgınlık olmaz."


Hastanede yatarken kendisini ziyaret eden AKP Bitlis Milletvekili, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen'i de ziyaret edeceğini belirten Rektör Aşkın "Nazik bir davranıştı. İlişkilerimizi sürüyor ve sürecek" dedi.
Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'le de görüşmek istediğini söyleyen Aşkın, YÖK Başkanı Erdoğan Teziç ile biraraya geleceğini, TÜSİAD, DİSK, CHP, ANAP, DSP, Hür Parti ve Türkiye Barolar Birliği'ni ziyaret edeceğini dile getirdi.

Sağlık Bakanı Akdağ'a teşekkür

Hastaneye kuş gribi teşhislerini hızlandıracak referans laboratuvarı kurmayı düşündüklerini kaydeden Prof. Aşkın "Van'da kuş gribinden ölenin 20 katı kanserden ölenler var. Sağlık Bakanı Recep Akdağ hastaneye solum cihazları hediye etti, teşekkür ederim." dedi.

Cumhurbaşkanı vetoda haklı

Hükümetin 15 yeni üniversite açmasına yönelik girişimine de tepki gösteren Aşkın şunları söyledi: "Kurucu rektörlerin başbakanın önereceği isimler arasından seçilmesi yanlış. Sezer'in veto gerekçesi haklı. Yasalara göre rektör seçiminde yetkili YÖK'tür. Yetkilerini alırsanız rektör ataması bakımından siyasi yaklaşım olur. YÖK 1980'deki YÖK değil. Üniversitemize idari, akademik müdahalesi olmadı. Türkiye'deki tüm kurumlar geliştirilmeye muhtaç. Yapılması gereken düzenlemeler var. YÖK'te de var."

Milliyet
yücel
aşkın
:siyasete
girebilirim
Yorum (9)
RKTR
Bu kadar çok ve bu derece haksız davalar açılmasının da doktorların girdiği melankolide bir payı yok mu sizce ??
0
Cevapla
Ferdane KAHRAMAN
Hocam gözlemlerinizi, duygu ve düşüncelerinizi ne kadar güzel ifade etmişsiniz. Eskiler böyle durumda "Hislerime tercüman oldunuz" derler..Duyarlılığınız ve özeleştiriniz için ayrıca kutlamak isterim. Ancak bu tespitleri, toplumumuzda kaç kişi doğru algılayıp, yaşamına katabilecek?..İşte tam burada endişeliyim. İnsan olarak fiziksel gereksinimlerini bile tam karşılayamayan çoğunluğun dahil olduğu bir toplumun üyesi olarak, biz azınlıklara çok görev düştüğünü düşünüyorum..Saygılarımla..
0
Cevapla
harunay
Yüreğine ve eline sağlık hocam.Millet olarak birliğimizi kaybetmiş,herkesi bankalara kredilere boğmuş,insanlar sabahtan akşama kadar para konuştuğu bir toplum olduk.8 şehit haberi ise hergün duyduğumuz artık trafik kazalarına nasıl alıştıysak onlarada o şekilde alıştık.Kulağımız yadırgamıyor artık...
0
Cevapla
Ali Oğuz DEMİR
Hocam ben sizin öğrencinizim. İnanın bütün düşüncelerime tercüman olmuşsunuz. Söylediklerinizin her satırına harfiyen katılıyorum. Ama bu durum için elden gelen hiçbir şey yok ne yazık...
0
Cevapla
cemal
melankoliden çıkışın reçetesi essilatopram 20 mg günde tek dozdur be hocam...bu devirde essilatopram kullanmayan doktor kalmadı hocam..
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir