Medimagazin logo

SSK'nın sağlık harcamalarında artış beklentisi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'nın 2005 yılı sağlık harcamalarında, 2004'e göre yüzde 26.7, ilaç harcamalarında ise yüzde 32.4 oranında artış olacağının tahmin edildiğini bildirdi
SSK'nın sağlık harcamalarında artış beklentisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Murat Başesgioğlu, SSK'nın 2005 yılı sağlık harcamalarında, 2004'e göre yüzde 26.7, ilaç harcamalarında ise yüzde 32.4 oranında artış olacağının tahmin edildiğini bildirdi.

Başesgioğlu, DYP Denizli Milletvekili Ümmet Kandoğan'ın, sağlık harcamalarına ilişkin önergesini cevaplandırdı.

SSK'nın 2004 yılı sağlık harcamalarının 6 milyar 635 milyon YTL olduğunu kaydeden Başesgioğlu, Kurum'un Sağlık Bakanlığı'na devredilmesinden sonra, 2005 sağlık harcamalarının 8 milyar 410 milyon YTL olmasının beklendiğini açıkladı.

Başesgioğlu, 2005 yılındaki sağlık harcamalarının, 2004 yılına göre yüzde 26.7 oranında artış
göstereceğinin tahmin edildiğini belirtti.

Başesgioğlu, ''Sağlık ünitelerinin Sağlık Bakanlığı'na devri sonrası, gerek sağlık tesislerinin, gerekse eczanelere ulaşım kolaylığı nedeniyle taleplerin artması, hekimlerin ilaç yazma alışkanlıkları gibi ölçülemeyen faktörler bulunması sebebiyle, sağlık
giderlerinde artış meydana gelmektedir'' dedi.

Murat Başesgioğlu, Kurum'un ilaç harcamalarının da 2004 yılında 2 milyar 687 milyon YTL olduğunu, 2005 yılında ise 3 milyar 559 milyon YTL olacağının tahmin edildiğini belirtti.

2005 yılı ilaç harcamalarında, 2004'e oranla yüzde 32.4 oranında artış olmasının beklendiğini kaydeden Başesgioğlu, 2004 yılı ilaç harcamasının sağlık harcamaları içindeki oranının yüzde 40.5 olduğunu,2005 yılında ilaç payının yüzde 42.3 olmasının beklendiğini ifade etti.


Mynet
ssk'nın
sağlık
harcamalarında
artış
beklentisi
Yorum (3)
TARIK SİRKECİ
Sevgili hocamız hekimliğimizin gittiği yeri çok naif bir şekilde anlatmış. Ama bizler kapitalizmin kapıkulları olmaya sürüklendikçe daha çook Sen Bilirsinler yaşayacağız hepbirlikte.
0
Cevapla
İlşad Özkan
Hocam bence çok güzel bir yazı yazmışsınız. Özellikle hekimleri ve sağlık sistemini ilgilendirse de bence her meslek grubunun modernlik karşısında uğradığı değişikliği de düşündürüyor. Kaleminize sağlık, inşallah okuması gerekenler de okur.
0
Cevapla
Meral dinç
sayın hocamız davalar sonucu olası cezaları ödeyecek ise hiç sorun yok.herkese bol bol kılavuzluk yapıp istediği soruları yanıtlayıp her türlü sorumluluğu üstümüze alabiliriz,hiçkımseye sen bilirsin demeyiz
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir