Medimagazin logo

Rektör Yücel Aşkın öğretim üyeleri dahil 400 kişiyi fişlemiş

25 milyon dolarlık yolsuzluk iddiasıyla tutuklanan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Aşkın'ın evindeki kasada, aralarında öğretim üyeleri ve personelin de bulunduğu 400 kişi hakkında "istihbarat fişleri" bulunduğu ortaya çıktı
Rektör Yücel Aşkın öğretim üyeleri dahil 400 kişiyi fişlemiş
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
25 milyon dolarlık yolsuzluk iddiasıyla tutuklanan Van 100. Yıl Üniversitesi Rektörü Prof. Aşkın'ın evindeki kasada, aralarında öğretim üyeleri ve personelin de bulunduğu 400 kişi hakkında "istihbarat fişleri" bulunduğu ortaya çıktı.

Van 4 Numaralı Ağır Ceza Mahkemesi'nde tutuklu yargılanan Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörü Prof. Dr. Yücel Aşkın'ın üniversitesindeki öğretim üyelerini ve personeli hakkında ideolojik fişleme yaptığı ortaya çıktı. 4. Ağır Ceza Mahkemesi Savcısı Ferhat Sarıkaya'nın rektörün evine yaptığı aramada, öğretim üyeleri ve personel hakkında tek tek "kimin hangi siyasi görüşte olduğunun" kaydedildiği bir dosya ele geçirildi. Dosyada 400 üniversite personelinin siyasi görüşlerinin ve kimlerle samimi olduklarına dair ayrıntılı bilgilerin bulunduğu öğrenildi.
Rektör Aşkın'ın tutuklanma kararının gerekçesi açıklanmazken, "kişisel verileri hukuka aykırı olarak toplamak ve kaydetmek ve özel hayatın gizliliğini ihlal etmek" suçlarının, dosyada ilk sırada olduğu öğrenildi.

'Yok' denilen sözleşmeler bulunmuştu

Rektör Aşkın'ın tutuklanmasında en büyük etkenin, daha önce savcılığa "yok" dediği belgelerin evinde yapılan aramada ele geçirilmesi olduğu öğrenildi. Savcılık 1998 yılında Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi'ne 25 milyon dolarlık tıbbi cihaz alımı için İspanyol Expansion Firması ile yapılan ihaleye ilişkin belgelerin eksik olduğunu rektörlüğe bildirerek, özellikle İspanyol firma ile bazı işlemlerin sözleşmelerini istedi. Israrlı taleplere rağmen rektörlükten belgelerin olmadığına dair yanıt alan savcılık, sözleşmeleri ele geçirme amacıyla 14 Temmuz'da yaptığı aramada rektörün evinde bazı belgelere ulaştı. Rektörün evinde İspanyol firma ile yapılan gizli ek sözleşmelerin yanısıra, müze müzdürlüğüne kayıtlı olmayan 800 tarihi eser ele geçirildi.

Yenişafak
rektör
yücel
aşkın
öğretim
üyeleri
dahil
400
kişiyi
fişlemiş
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir