Medimagazin logo

Bakan Akdağ Van’a gitti

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri ve Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen uzmanlardan oluşan bir heyetle birlikte incelemelerde bulunmak üzere Van'a gitti
Bakan Akdağ Van’a gitti
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, milletvekilleri ve Dünya Sağlık Örgütü'nden gelen uzmanlardan oluşan bir heyetle birlikte incelemelerde bulunmak üzere Van'a gitti.

Esenboğa Havaalanı'na gelişinde gazetecilerin sorularını cevaplandıran Akdağ, Van'dan ve Doğubeyazıt'tan gelen hastalar dışında gelen kuvvetle muhtemel bir hasta olmadığını söyledi. Akdağ, "Şüpheli insan vakaları oldu, ama diğer şehirlerimizde şu ana kadar kuş gribi vakası tespit etmiş değiliz" dedi. Ankara'nın Nallıhan İlçesi'nde 2 ördekte kuş gribi vakasına rastlanılmasının hatırlatılması üzerine Akdağ, "Şu anda bahsettiğim bölge dışında, yani Van'a gelen hastalar dışında muhtemel veya kuvvetle muhtemel bir vaka yok. Şüpheli vakalar var" şeklinde konuştu.

Gribin insandan insana bulaşmasının söz konusu olup olmadığı yönündeki bir soru üzerine Akdağ, "Gribin insana insana bulaşması söz konusu değil. Ancak hayatını kaybeden vatandaşlarımız bulunduğu için ciddi bir hassasiyet oluştu. Bu hassasiyetle değerlendireceğiz" açıklamasında bulundu. İngiltere'ye gönderilen test sonuçlarının gelip gelmediğinin sorulması üzerine ise Akdağ, "Bu sonuçlar bize ulaştı. Bizdeki sonuçları doğrulayan müspet sonuçlar. Ama insandan insana bulaşması konusunda bir veri yok" cevabını verdi.

Akdağ, virüsün kaynağının ne olduğu yönündeki soru üzere de teorik olarak virüsün kaynağının göçmen kuşlar olduğunu kaydetti.

İHA
bakan
akdağ
van&#8217
a
gitti
Yorum (1)
Dr Hakan
Hocam çok güzel özetlemişsiniz elinize sağlık diyorum. Kimleri mutlu ettiği belli hocam, özel hastane patronları ve ortakları...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir