Medimagazin logo

Hastanede ilginç bir hırsızlık öyküsü

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 1 yıldır ihale açılmaması nedeniyle hastalar malzemeleri serbest eczanelerden ya da medikal firmalardan kendileri alıyorlar. Ancak Mehmet Şerefoğlu adlı hastanın başına gelen, büyük bir hırsızlık olayının ipuçlarını veriyor
Hastanede ilginç bir hırsızlık öyküsü
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde yaklaşık 1 yıldır ihale açılmaması nedeniyle hastalar malzemeleri serbest eczanelerden ya da medikal firmalardan kendileri alıyorlar. Ancak Mehmet Şerefoğlu adlı hastanın başına gelen, büyük bir hırsızlık olayının ipuçlarını veriyor.

Ameliyat için bir medikal firma temsilcisinden malzeme alan göz hastası Mehmet Şerefoğlu'nun aldığı malzemelerden birinin hastane deposundan çıktığı belirlendi. Durumu fark eden hastane yetkilileri soruşturma başlatılması için savcılığa başvurdu.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nde, ihale yapılmaması nedeniyle yaklaşık 6 aydır cerrahi servisleri başta olmak üzere, birçok serviste malzeme eksikliği yaşanıyor. ''Ya malzemeni alacaksın ya da seni ameliyat edemeyiz'' denildiği için hastalar malzemeleri serbest eczaneden ya da medikal firmalardan ücretini ödeyerek alıyorlar.

'MALZEMELER SATILIYOR'

Birkaç aydır işleyen bu sistemin mağdurlarından göz hastası Mehmet Şerefoğlu, yine hastane eczanesinde malzeme olmadığı için bazı malzemeleri serbest eczaneden, bazılarını ise bir medikal şirket temsilcisinden aldı.

Malzemeleri hastane görevlilerine teslim ettiğinde, görevliler ameliyat sonrası gözün dikilmesi için kullanılan ipliğin hastane deposunun etiketini taşıdığını fark ettiler. Hastane yetkilileri bu malzemeyi alarak soruşturma başlatılması için savcılığa başvurdular.

Mehmet Şerefoğlu'nun kardeşi Cemil Şerefoğlu , malzemeyi Gülyuva Medical isimli bir şirketin temsilcisinden aldığını belirterek hastane yetkililerinin malzemeyi hemen kendilerinden aldığını anlattı. Hastane yetkilileri ise olayla ilgili soruşturma başlatılması için savcılığa başvurduklarını ifade ettiler.

Bir hastane görevlisi ise bu tür olaylarla daha önce de karşılaştıklarını belirterek ''Ben böyle 3 olaya rastladım. Bizim ameliyat için hazırladığımız steril setlerin hastalara bir serbest eczane tarafından satılmış olduğunu gördüm. Bu olayda da eczane önce beni tehdit etti. Sonra özürler başladı. Bu malzemeler, herhangi bir hastane görevlisi tarafından önce bir medikalciye ya da serbest eczaneye satılıyor, sonra bu şirketlerin hastaya satması sağlanıyor'' dedi.

Hastanede uzun süredir malzeme eksikliği yaşadıklarını da dile getiren yetkili, ''Biz hastalara ameliyat öncesi HIV testi yaparız. Ancak, geçen ay HIV testi yapılması için gerekli malzeme olan HIV kiti yoktu. 15 gün hastalar HIV testi yapılmadan ameliyat edildi'' diye konuştu.

İHALE AÇILMIYOR

SES Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Temsilcisi Aydın Erol ise malzeme eksikliği olduğunu doğrulayarak şu bilgileri verdi: ''Önceden, herhangi bir malzeme biter bitmez ihale açılır ve alınırdı. Ancak, şimdi yönetim değişikliği ve İstanbul Üniversitesi çapında ortak bir ihale komisyonu kurulması nedeniyle toplu bir ihale açılması için bekleniyor.''

Eski İstanbul Üniversitesi Rektörü ve Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Cerrahi Tıp Birimleri Bölüm Başkanı Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu da hastanede ''bu ve benzeri'' iddialar olduğunu doğrulayarak ''Şu anda hastane yönetimindeki Dekan Vekili Prof. Dr. İrfan Papila , bütün yasaları, yönetmelikleri, gelenekleri hiçe sayarak hastaneyi çıkmaza sokuyor. Hastaneye 1 yıldır hiçbir şey alınmadığı söyleniyor'' dedi. Vekâletle yönetilen dekanlıkta Dekan Vekili Prof. Dr. İrfan Papila'nın yerine vekâlet eden Prof. Dr. Halil Yanardağ ise 23 Ağustos Salı günü 3 trilyon liralık (3 milyon YTL) ihale açıldığını ve hastanede malzeme eksiği kalmadığını savundu. Yanardağ, hastane malının bir medikal firma aracılığı ile satılması konusunda ise gereğinin yapılacağını, adli makamlara başvurulacağını söyledi.


Cumhuriyet
hastanede
ilginç
bir
hırsızlık
öyküsü
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir