Medimagazin logo

Hasta haklarını Aysel hemşire savunacak

Kütahya’nın Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Hasta Hakları Birimi’nin başına Yüksek Hemşire Aysel Cangül getirildi
Hasta haklarını Aysel hemşire savunacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kütahya’nın Simav Doç. Dr. İsmail Karakuyu Devlet Hastanesi bünyesinde oluşturulan Hasta Hakları Birimi’nin başına Yüksek Hemşire Aysel Cangül getirildi.


Günde yaklaşık bin 500 dolayında hastanın başvurduğu hastanede güler yüzü ve yardımseverliğiyle gönülleri fetheden Cangür, hastaların haklarını bildikleri takdirde sıkıntıların azalacağını söyledi.

Hastane personeline hasta haklarını ve görevlerini anlatmaya başlayan Cangür, yakında öğrenciler, çeşitli kuruluşlarda çalışan işçi ve memurlar için seminerler düzenleyerek hasta haklarını anlatacaklarını açıkladı.

Bugün
hasta
haklarını
aysel
hemşire
savunacak
Yorum (2)
Şamil ELBEG
Eline sağlık Nezih hocam, derin bir yaraya parmak basmışsınız. Güzel de anlatmışsınız. Sizin pediatride neredeyse servisi yerleşim yeri yaparcasına çalıştığınız günleri hatırlıyorum hislenerek. Şimdilerde neredee usta çırak ilişkisi? Ustaların derdi bilim değil ki, çırakları olsun. Tabiatiyle çırakların da tek hedefi, sadece paraya tahvil edilebilecek, sertifika peşinde koşmak oluyor. Eh adına da "şartlar" diyoruz, kapılıp gidiyoruz bahtımızın rüzgârına.
7
Cevapla
Dr Hakan
Nezih Hocam o zamanki şartlar öyleydi, çünkü internet yoktu, iletişim şimdiki gibi kolay değildi. İtiraf etmeliyim hocalarımız güncel yabancı textbook ve dergileri pek okumazlar daha çok kendi kişisel tecrübelerine dayanarak "x yerde bir hastam vardı ona böyle bir ameliyat yaptım başarılı oldu" gibi "1 vaka münasebetiyle" ilgili bilgiler verirlerdi. Anlattıkları dersler yıllarca aynı olurdu. Büyük vizitlerde de en arkada öğrenciler yer alır kimisi sağa sola bakar konuşur, daha odaya girme sırası ona gelmeden hoca odadan çıkardı, hatta trajikomik çıkan hoca kapıda girmeye çalışan öğrencilerle karşılaşır o öğrencilerde daha odaya giremeden o hastanın viziti bitmiş olurdu. Onun yerine artık biz öğrencileri daha ufak gruplar haline bölüp pratik uygulamaları göstermeye çalışıyoruz. Artık TUS çıktı mertlik bozuldu. Benim öğrenciliğimde TUS ta bu tarz hocalarımızın anlattığı notlardan çalışarak başarısız olunca Hacettepe Üniversitesinin ders notlarını alıp okuduğumda şok olmuştum. Yıllarca bize yalan yanlış şeyler anlatılmıştı. Bu ders notlarının o alanda en önemli yabancı textbookların güncel baskılarının özeti olduğunu gördüm. Artık hocalar kişisel tecrübelerini değil, doğruluğu kanıtlanmış uluslar arası alanda geçerli güncel şeyler öğretmekteydiler. Ben de bu gün böyle yapıyorum. Her yıl anlattığım dersleri yabancı kaynaklardan up date ediyorum. Ancak bu seferde öğrenciler isteksiz ve modları bozuk, herkesin elinde binlerce liralık cep telefonları, tablet pcler var ama,kimse kitap almıyor, herkesin elinde ders slaytlarının fotokopileri onları ezberleyerek geçmeye, hazıra konmaya ve kısa yoldan bu işten sıyrılmaya bakıyorlar. Mevcut sağlık dönüşüm politikaları nedeniyle beklentileri düşük ve buna paralel olarak çalışmaları da azaldı ve eğitim kalitesi düştü. Buna biraz hocalarının dahi mutsuz ve motivasyonsuz olduğunu görmeleri de sebep oldu. Ne yapılabilir bilmiyorum. Bu konuda çok da kafa patlatmak istemiyorum, zira bu güne kadar sağlıkta bir sürü şey değişti, bunlar yapılırken bizim bir kere bile fikrimiz alınmadı, bunun sorumluluğu yapanlara aittir ve onlar düşünsün bana hadi eyvallah, hocam saygılarımla...
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir