Medimagazin logo

Ege'de nakil mesaisi

İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi karaciğer ekibi, geçen cumartesi günü "nakil mesaisi" yaptı. Biri İzmir, diğeri Isparta’dan gelen bağış karaciğerleri hastalara nakletmeye çalışan ekip, saat 08.00’de girdiği ameliyathaneden, ara vermeden arka arkaya 2 nakil gerçekleştirerek saat 18.00’de çıktı.
Ege'de nakil mesaisi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi Organ Nakli Merkezi karaciğer ekibi, geçen cumartesi günü "nakil mesaisi" yaptı. Biri İzmir, diğeri Isparta’dan gelen bağış karaciğerleri hastalara nakletmeye çalışan ekip, saat 08.00’de girdiği ameliyathaneden, ara vermeden arka arkaya 2 nakil gerçekleştirerek saat 18.00’de çıktı.

İlk ameliyatta trafik kazasında ölen 4 aylık Hasan Girik’in ciğeri, 2.5 yaşındaki Ömercan Uludağ’a nakledildi.

ÖNÜMÜZDEKİ hafta karaciğer naklinde 500 vakaya ulaşmaya hazırlanan Doç. Dr. Murat Kılıç (başkan), Doç. Dr. Murat Zeytunlu, Prof. Dr. Mehmet Alper ve Op. Dr. Ünal Aydın’dan oluşan cerrahi ekibi, büyük bir başarıya daha imza attı.

4 AYLIK BEBEK CİĞERİ

24 Şubat Cuma günü akşamı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde donör çıktı. Manisa’nın Saruhanlı İlçesi’nde annesinin kucağında geçirdiği trafik kazasının ardından beyin ölümü gerçekleşen, 3 ay 25 günlük Hasan Girik’in anne ve babası organ bağışında bulundu. Nakil ekibinden Op. Dr. Ünal Aydın saat 24.00 sıralarında Tepecik Eğitim ve Araştırması Hastanesi’ne geldi. Bir yandan bağış organ alınırken, Afyonkarahisar’da acil nakil bekleyen 2.5 yaşındaki Ömercan Uludağ’ın annesi Huriye ile baba Ali Uludağ’a çağrı yapıldı. 2 çocuklu Uludağ çifti, acil çağrı üzerine oğulları Ömercan’ı nakil için İzmir’e getirdi. Ömercan bebek, nakil için hazırlandı ve Doç. Dr. Kılıç başkanlığındaki ekip saat 08.00’de ameliyata girdi. Türkiye’deki en küçük 2’nci donör olan Hasan bebeğin karaciğeri, minik Ömercan’a nakledildi.

Nakil ekibi, henüz ameliyathanedeyken bu kez Isparta’da bir beyin ölümü gerçekleştiği ve organlarının bağışlandığı haberi geldi. Antalya Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi ekibince çıkartılan bağış karaciğer İzmir’e gönderilirken, bir yandan da uygun hasta arayışı başlatıldı. En uygun alıcı olarak 39 yaşındaki siroz hastası Emin Çınaroğlu hastaneye çağrıldı. Minik Ömercan’ın ameliyatı tamamlandıktan sonra Çınaroğlu’na da ikinci hayat için karaciğer nakli yapıldı.

Hürriyet
ege'de
nakil
mesaisi
Yorum (3)
ali karslı
zaten işin en önemli ayrıntısı burada, bir an önce ünvanımı alayım da bunun avantajlarını yaşayayım diyorsunuz, aslında sizi tenzih ederim fakat popüler branşlarda meslektaşlarımız akademik ünvanı haksız rekabet unsuru olarak kullanıyorlar ve hem üniversitede kadro işgali hem de özel sektörde haksız rekabet oluyor. kendine güvenen istifa etsin geçsin özele görelim bakalım. tam gün yasası da bu nedenle kadük çıktı. devlet hastanesi hekimleri özelde çalışamaz ama akademisyen çalışır, bu nasıl adalet?
2
Cevapla
Said Nuri
Sevgili hocam yazınızdan dolayı sizi tebrik etmek isterim. Öğretim üyesi olayımda işleri asistanlar yapsın ben de kaymağını yiyeyim diye düşünen o kadar çok hoca (!) varki. Akademisyenlik öncelikle öğrenci yetiştirmektir, çırakları usta olabilecek kadar pişirmektir ki sen dünyadan giderken insanlık o çıraklarla bir adım daha ilerlesin. Nacizane kanaatim hekimlik mesleğinin hangi basamağında olursak olalım bencillik sadece kütleyi büyütür hacmi arttırır aynı oranda ruhu küçültür gönlü karartır. 14 MART TIP BAYRAMINIZ kutlu olsun.
2
Cevapla
ali cantaş
Ülkemizde akademik atama kriterleri değişmediği sürece, doçentlik sınavında sözlü kalkmadıkça, yds denen İngilizlerin bile bune ya dediği burda kullanılan edatlar vs ... tarih kitaplarında kaldı dedikleri sınav şekli değişmedikçe mevcut akademisyenlerin akademisyenlikleri sorgulanmalı. Yapılması gerekenlen; 1. üniversitelere yardımcı doçent, öğretim üyesi veya doçent kadrosu açılırken KİŞİYE ÖZEL olmaktan çıkarılmalı 2. yukarda bahsettiğim her 3 kadro içinde merkezi sınav olmalı 3.torpilin önüne geçmek için sözlü sınav kaldırılmalı 4. yds vs sınavların doçentlikte etkinliği azaltılmalı, örneğin bilim test sınavının % 70, İngilizce sınavının % 30 alınmalı... eleneceksem bilim testinden eleneyim... Aksi takdirde mevcut atanma*seçilme kriterlerimizle BİLİMDE NE KADAR Yol ALDIGIMIZ ORTADA....
15
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir