Medimagazin logo

YÖK, 23 rektörü soruşturuyor

Yükseköğretim Kurumu’nun başlattığı toplu inceleme üniversitelerde şok etkisi yarattı. Genel Kurul’da bu konunun görüşmediğini belirten rektörler, olayı şaşkınlıkla karşıladı
YÖK, 23 rektörü soruşturuyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yükseköğretim Kurumu’nun başlattığı toplu inceleme üniversitelerde şok etkisi yarattı. Genel Kurul’da bu konunun görüşmediğini belirten rektörler, olayı şaşkınlıkla karşıladı

YÖK, 23 rektör hakkında soruşturma başlattı. YÖK kaynakları, eski ve halen görevde bulunan 23 rektör hakkında inceleme ve soruşturma başlatıldığını doğrularken, olayın yargıya intikal etmesinden dolayı dosyaların içeriği hakkında bilgi verilmedi. Kurulun, soruşturma kararı rektörler arasında hayretle karşılandı. Bu sayının çok olduğu belirtilirken, rektörler “Kimmiş, biz de merak ediyoruz” yorumunu yaptılar.

Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Baki Komsuoğlu, “YÖK Genel Kurulu’nda böyle bir şey söylenmedi. Kimler olduğunu bilmiyorum. Benim bildiğim kadarıyla bizim üniversitede böyle birşey yok. Sıkıntılı olan kimseyi de hatırlamıyorum. Ben de merak ediyorum” dedi. Çeşitli ihbarların geldiğini, onların değerlendirildiğini ve YÖK’e intikal ettiğini ifade eden Komsuoğlu, “Bunlar tek tek olduğu için Denetleme Kurulu’ndan geçer ve YÖK Başkanı’nın onayı ile giderler” ifadesini kullandı.

23 soruşturmanın rutin işler olabileceğine işaret eden Prof. Dr. Komsuoğlu, “O soruşturmaların sonucudur. Her üniversite soruşturma açıyor, daha sonra YÖK’e gidiyor. Bunlar rutin işlerde 23’e çıkmış olabilir” diye konuştu.

‘Sayı çok fazla’

ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Ural Akbulut da, 23 rektör hakkında soruşturma başlatıldığı hakkında kendilerinin bilgisinin olmadığını belirterek, “İlk defa duyuyorum. Ancak bu sayı çok yüksek. 53 devlet üniversitesinde 23 sayısı oldukça fazla. Neredeyse yarıya yakın bir rakam bu. 77 rektör var ama vakıfları ayırmak lazım” dedi.

YÖK Başkanı Prof. Dr. Erdoğan Teziç’in ağzından böyle bir şey duymadıklarını da kaydeden Prof. Akbulut, “Sürekli insanlar ihbar mektubu gönderiyor. İsim yazıyorsa soruşturma açılabilir. Soruşturma yapılması sonuçlanması anlamına gelmez. Ancak bu kadar yüksek bir sayı duymamıştım” değerlendirmesini yaptı.
Tercüman
yök
23
rektörü
soruşturuyor
Yorum (2)
ahmet kara
hocam bu lüzumsuz yazıyı yazacağınıza türkiyede adli tıpı nasıl güvenilir hale getirebiliriz bunun üzerinde kafa yorun bence.Yıllardır temel tıp bilimleri nedense bu kongre toplantı olaylarını lüzumsuz görmüştür(nedeni belli ya).
0
Cevapla
bahadır kaynarkaya
Sayın ahmet kara , medimagazin belki profesyoneller için kurulmuş bir site olabilir ancak hocalarımızın yazılarını biz öğrenciler olarakta takip edip en azından kendi çapımızda bir birikim elde ediyoruz sağlık sistemindeki bozuklukları,yanlışlıkları görüp sizin arkanızdan gelen nesil olarak aynı yanlışlıkları yapmamak için bu bir fırsat aksi takdirde bir ivme yakalayabilmemiz söz konusu değil o yüzden lüzumsuz olarak nitelendirdiğiniz yazı belki başka biri için çok efektif olabilir. bir abim olarak umarım yaptığım bu eleştiriyi hoşgörürsünüz .teşekkürler
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir