Medimagazin logo

Iğdır'da yılın doktoru İsmail Aba seçildi

Tıp Bayramı dolaysıyla 81 ilden birer doktorun seçilerek yılın doktoru ödülünü almak için gittiği Ankara'dan dönen Dr. İsmail Aba, "İnsanın, kendisi talep etmeden hak ettiği yere gelmesi çok güzel" dedi
Iğdır'da yılın doktoru İsmail Aba seçildi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tıp Bayramı dolaysıyla 81 ilden birer doktorun seçilerek yılın doktoru ödülünü almak için gittiği Ankara'dan dönen Dr. İsmail Aba, "İnsanın, kendisi talep etmeden hak ettiği yere gelmesi çok güzel" dedi.


Kendisini yılın doktorluğuna layık gören Iğdır Valisi Halil Ulusoy'a teşekkür eden Dr. İsmail Aba, yılların yorgunluğunu üstünden attığını söyledi. Iğdır halkına yıllardan beri hizmet verdiğini, Iğdır'da görev yapan doktorlar arasından kendisini yılın doktorluğuna aday gösterenlere şükranlarını sunduğunu belirten Dr. Aba, "Ben herkesin bildiği gibi Iğdır'ın en eski doktorlardan biriyim. Yıllardır Iğdır halkına hizmet ettim. Özel muayenehanemde bile parası olanı, olmayanı muayene ettim. Bu yıl ilimizde yılın doktoru seçilmem benim üzerimden yılların yorgunluğunu söküp attı. Şimdi kendimi tıp fakültesinden yeni mezun olmuş bir delikanlı gibi hissediyorum. İnsanın, kendisi talep etmeden hak ettiği yere gelmesi çok güzel. Ankara'da Başbakan Erdoğan, Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve diğer bakanlarla milletvekillerinin de katıldığı 81 ilden gelen benim gibi yılın doktorları ödül töreninde ödüllerini almak için gelen doktorlar arasında benim gözlemim en eskilerden ve emektarlardan birisi olduğumdu. İnsanın emeğinin karşılığının verilmesi, değerlendirilmesi çok güzel bir duygu olsa gerek" diye konuştu.

Dr. Aba, bu arada hatıra olarak çektirdiği fotoğrafları basına dağıttı.

İHA
iğdır'da
yılın
doktoru
i̇smail
aba
seçildi
Yorum (2)
Lütfiye COŞKUN
Hekim olmamı annem istedi ama benim çalıştığım SSK hastanesindeki yoğunluk ve nöbetlerdeki sıklık nedeniyle "yanlış yaptım kızım" dese de uzmanlığım için "Kadın Hastalıkları ve Doğum" u babam ise "Göz Sağlığı ve Hastalıklar" nı istiyordu.Ben sosyal yönü daha çok ve koruyucu sağlık hizmeti öncelikli bir alanda çalışmak istiyordum.Halk sağlığı uzmanı oldum.Belası ve cefası çok (çünkü sağlığı korumak suç )Bakanlığınız bile uzmanlığınızı pratisyen hekimin emrinde çalışacak sağlık elemanı gibi görüyor. Girdiğiniz sınav ve emek verdiğiniz 4 yıllık eğitimi yok sayıyor. Sınavlar ölçektir severim.Soru ve cevaplarınızın banka dekontu gibi elinizde olması gerekir ki yanlışını doğrusunu öğrenebilsin.Ayrıca adaletli şekilde gerektiğinde kendini savunabilsin.Artık sınav hilesi yapılamasın.
0
Cevapla
murat biri
Üniversitelerde her yıl sayısı git gide artarak ağız ve diş sağlığı bölümü açılmakta ve mezun / öğrenci sayısı her yıl gün geçtikçe çoğalmaktadır.Mezun / öğrenci sayımız her yıl çığ gibi büyürken mesleğimizi bizlerin yerine sizlerin de bildiğiniz üzere kamu kurumlarında ağız ve diş sağlığı teknikerliği eğitimi almamış hemşireler,ebeler, diğer sağlık personelleri, diş protez teknisyenleri / teknikerleri ve çok kısa süre sonucu sertifika almış veya da ihtiyacın anlık giderilmesi için temizlik personelleri, taşeron olarak çalışan kişiler yapmaktadır. Bu durum ağız ve diş sağlığı merkezlerinde ve üniversite hastanelerinin diş hekimliği fakültelerinde uygulandığı ortadadır. Sağlık Bakanlığının yayımladığı planlamasında kamuda istihdam edilecek olan ağız ve diş sağlığı teknikeri (diş klinik yardımcısı) sayısı ''her üç diş hekimine bir tekniker'' olarak belirlenmiştir fakat bu durum uygulanmamaktadır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir