Medimagazin logo

Beykoz Çocuk Hastanesi kapanıyor

Beykoz Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı kararıyla Süreyyapaşa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledileceği açıklandı
Beykoz Çocuk Hastanesi kapanıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Beykoz Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi’nin Sağlık Bakanlığı kararıyla Süreyyapaşa Göğüs Kalp Damar Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledileceği açıklandı.

Beykoz Çocuk Göğüs Hastalıkları Hastanesi alt yapı yetersizlikleri nedeniyle kapatılıyor. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, 140 yataklı hastanenin alt yapısının MR, tomografi, ultrasonografi gibi ileri tetkik cihazlarının kurulmasına ve işletilmesine olanak vermemesinin taşıma kararında etkili olduğu belirtildi.

Açıklamada hastanenin nakledilmesi ile Süreyyapaşa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin bünyesinde modern cihazlara, laboratuvara, tanı ve tedavi olanaklarına sahip bir kampüsle hastalara hizmet sunulacağı vurgulandı.

Sağlık Emekçileri Sendikası İstanbul Şubesi ise yaptığı açıklamada veremin Türkiye’de hızla arttığını, Türkiye’nin tek Çocuk ve Göğüs Hastalıkları hastanesini kapatmaya kalkmanın, bir başka hastanenin servisi haline getirmenin cinayet olacağına dikkat çekti.

Hastane arazisindeki 70 dönüm denize sıfır doğal flora ormanının ve hastane binasının otel yapılacağı iddia ediliyor.

NTV
beykoz
çocuk
hastanesi
kapanıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir