Medimagazin logo

Tekirdağ'da Adli Tıp semineri

Tekirdağ'da Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulamalarına Karşı Adli - Tıbbi Yaklaşım' konulu seminer, Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda geniş katılımla gerçekleştirildi
Tekirdağ'da Adli Tıp semineri
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Tekirdağ'da Cumhuriyet Başsavcılığı ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen 'Yeni Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanunu Uygulamalarına Karşı Adli - Tıbbi Yaklaşım' konulu seminer, Tekirdağ Belediye Kültür Merkezi Salonu'nda geniş katılımla gerçekleştirildi.


Seminerde konuşan Tekirdağ Valisi Aydın Nezih Doğan, seminer çalışmasında alınacak bilgilerin uygulamada önemli rahatlamaya yol açacağını belirterek, uzmanlık sahasında görev yapanların çok yönlü düşünerek yapacakları uygulamaların, kurumlar arası yardımlaşmada, her türlü çalışma alanında rahatlık sağlayacağını söyledi.


Adli Tıp Kurumu Başkanı Keramettin Kurt, Türkiye'nin neresinde olursa olsun meydana gelen tüm olaylarda Adli Tıp Kurumu'nun önemli işlevi olduğunu dile getirerek, Ağır Ceza Mahkemesi bulunan her yere Adli Tıp Kurumu şubesi açmayı arzu ettiklerini, ancak uzman kadro sıkıntısı nedeniyle bunun kısa süre içinde gerçekleşmesinin zor olduğunu söyledi.


Sonbaharda Adli Tıp Kurumu Tekirdağ Şubesi'nin açılması için çalışmaların sürdüğünü belirten Kurt, "3 yıl içinde taşın altına elimizi değil, başımızı koyup, Adli Tıp Kurumu'nu eski imajından kurtararak yepyeni bir imaja kavuşturduk. Çağımızda üretilen son sistem malzemeler ile donatarak eskiden bir yıldan aşağı gelmez denilen olay raporlarını, en geç bir ay içinde ilgili birimlere ulaştırıyoruz. Çağdaş, modern ve insan onuruna yaraşır bir yapılanma oluşturduk. Adli Tıp artık kabuğunu kırdı ve mobil hizmetler verir hale geldi" dedi.


Başsavcı Nuri Yiğit de yeni değişen mevzuatlarda, yaşanan sıkıntılara çözüm amacı taşıyan toplantının çok yararlı olacağını ifade etti. İl Sağlık Müdürü İlyas Çolak da konuşmasında, böylesi önemli bir toplantının Tekirdağ'da yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.


Seminerde Adli Tıp Kurumu Morg İhtisas Daire Başkanı Prof. Dr Gürsel Çetin, Adli Tıp Kurumu Fizik İhtisas Daire Başkanı Çetin Seçkin, 2. Adli Tıp İhtisas Kurumu Başkanı Sadullah Güzel, 4. Adli Tıp Kurum Başkanı Nuray Cansunar, 3. Adli Tıp Kurumu Başkanı Sadi Çağdır, 6. Adli Tıp Kurumu Başkanı Gökhan Eriş birer sunum yapacak.


Seminere Vali Aydın Nezih Doğan, Belediye Başkanı Ahmet Aygün, Jandarma Alay Komutanı Albay Murat Öztürk, Emniyet Müdürü Cemil Demir ve birim temsilcileri katıldı. Seminer, ara verilmesinin ardından basına kapalı olarak devam etti.

İHA
tekirdağ'da
adli
tıp
semineri
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir