Medimagazin logo

ABD, Kuş Gribi için Türkiye'ye ekip gönderiyor

ABD, Türkiye'de ortaya çıkan kuş gribiyle mücadeleye destek için bir ekip göndereceğini açıkladı
ABD, Kuş Gribi için Türkiye'ye ekip gönderiyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
ABD, Türkiye'de ortaya çıkan kuş gribiyle mücadeleye destek için bir ekip göndereceğini açıkladı.


Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Sean McCormack, ''Türkiye'nin dostu ve müttefiki olarak ABD, bu ülkenin kuş gribi vakalarıyla başa çıkmasında yardım öneriyor. Bu çerçevede ABD, çeşitli kurumlardan oluşturulan bu konuda uzman bir ekibi, oradaki kuş gribi durumunu değerlendirmek üzere Türkiye'ye gönderiyor'' dedi.


McCormack, bugüne kadar yaşananları yerinde görmek ve muhtemel bir kuş gribi salgınına karşı hazırlıklı olmak için, Türkiye'ye destek amacıyla ABD'nin tavsiyelerde bulunmak niyetinde olduğunu kaydetti.


Sözcü, gönderilecek ekibin hayvan ve insan sağlığı, gözetim, laboratuvar ve kamu sağlığı alanlarında, Tarım, Sağlık ve Dışişleri bakanlıkları ile Ulusal Kalkınma Kurumu'ndan uzmanlardan oluştuğunu bildirdi.


Amacın, kuş gribinin durumu hakkında bilgi sahibi olmak ve gribin yayılmasını önlemeye yönelik destek olduğunu belirten sözcü, bu çerçevede ABD'nin Hastalık Kontrol Merkezi'nden iki yetkilinin zaten Türkiye'ye gönderildiğini, bunların Dünya Sağlık Örgütü yetkilileriyle birlikte çalıştığını belirtti.


''Bu çaba, ABD'nin global tehdide karşı uluslararası çabasının bir parçasıdır'' diyen sözcü, ekibin Türkiye'nin talebi üzerine gönderilip gönderilmediği sorusunu, ''Türk hükümetiyle bu konuda çok yakın çalışıyoruz. Şu anda atmakta olduğumuz adımı memnuniyetle karşıladıklarını düşünüyorum'' diye yanıtladı. Sözcü, böyle bir adımın atılması için ''karşılıklı anlaşmak'' gerektiğine işaret etti.


Amerikan ekibinin Pazartesi günü Türkiye'ye ulaşması öngörülüyor. Türk yetkililer ve Dünya Sağlık Örgütü, BM Gıda ve Tarım Örgütü ile Avrupa Hastalık Önleme ve Kontrol Merkezi gibi uluslararası kuruluşların temsilcileriyle bir araya gelecek olan ekip, Türkiye'de kuş gribinden etkilenen bölgeleri ziyaret edecek.

Milliyet
abd
kuş
gribi
için
türkiye'ye
ekip
gönderiyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir