Medimagazin logo

Geçici görevlendirmelere tepki

Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş, Ordu'da yüzlerce sağlık çalışanının 'geçici görevlendirme' adı altında değişik yörelere tayin edildiğini belirterek, bu durumun hukuka aykırı olduğunu savundu
Geçici görevlendirmelere tepki
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Türk Sağlık Sen Ordu Şube Başkanı Döndü Demirbaş, Ordu'da yüzlerce sağlık çalışanının 'geçici görevlendirme' adı altında değişik yörelere tayin edildiğini belirterek, bu durumun hukuka aykırı olduğunu savundu.


Özellikle merkez, Ünye ve Fatsa ilçelerinde görev yapan sağlık çalışanlarının yıllardır geçici görevlendirmelerle değişik yörelere tayin edildiğini, ailelerinden koparıldığını, bu durumunda verimsiz çalışmaya sebep olduğunu belirten Döndü Demirbaş, bu rahatsızlığın ciddi boyutlara ulaştığını söyledi.


Sağlık çalışanlarının iş yoğunluğunun yanı sıra bu korkuyu sürekli yaşadıkları için verimsiz çalışma ortamları oluştuğunu kaydeden Demirbaş, yüzlerce sağlık çalışanının sürekli tedirginlik yaşadığını, görev yapamaz hale geldiğini, üstelik bu olumsuz durumun bazı sendikacı ve sivil toplum kuruluşları tarafından psikolojik baskı olarak kullanıldığını ifade ederek, "Başbakanlık ve Bakanlığımızın kurumumuzdaki geçici görevlendirmelerin sonlandırılmasına yönelik yönetmeliğine rağmen ilimizde hala tersi yapılmakta, yüzlerce sağlık çalışanı mağdur edilmektedir. Asıl atamanın yapılabileceği yerde uzun süreli geçici görevlendirmeler yapılması hukuksuzluktur. Ülke gerçeklerine ve çalışma şartlarına uymamaktadır. Bu tür görevlendirme tarzı çalışanların şevkini kırmakta ve işyerlerinde verimsiz çalışma ortamları oluşmaktadır" dedi.


Ordu'da geçici görevle 175 ebe, 180 sağlık memuru ve 71 hemşirenin
çalıştığını kaydeden Demirbaş, "Bu arkadaşlarımız mevcut uygulamadan şikayet etmektedirler. Tayin ve atamalar bakanlığımızca yayınlanan atama ve yer değiştirme yönetmeliği göz önünde bulundurularak sağlık çalışanlarının talepleri doğrultusunda, geniş tabanlı bir komisyon huzurunda hizmet puanları ve geçici görev süreleri dikkate alınarak değerlendirilmelidir. Aksi taktirde hak arama mücadelemizi üyelerimiz ve çalışanlarımız adına hukuki zeminde ve bakanlık nezdinde arayacağımızı hatırlatırız" diye konuştu.


İHA
geçici
görevlendirmelere
tepki
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir