Medimagazin logo

Türkiye, sağlık turizminde büyük oyuncu olmalı

Dünyada sağlık turizmi konusunda önemli bir hareketliliğin yaşandığına işaret eden Turizm Bakanı Atilla Koç bu konuda önemli bir hamle başlattıklarını kaydedip "Türkiye’nin pazar payını büyütmeyi değil, büyük oyuncular arasında yer almasını hedefliyoruz" dedi. Koç Türkiye’de "Büyük sağlık turizmi" hamlesi başlattıklarını açıkladı
Türkiye, sağlık turizminde büyük oyuncu olmalı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Dünyada sağlık turizmi konusunda önemli bir hareketliliğin yaşandığına işaret eden Turizm Bakanı Atilla Koç bu konuda önemli bir hamle başlattıklarını kaydedip "Türkiye’nin pazar payını büyütmeyi değil, büyük oyuncular arasında yer almasını hedefliyoruz" dedi. Koç Türkiye’de "Büyük sağlık turizmi" hamlesi başlattıklarını açıkladı ve Pamukkale’de Fransızlar ile gerçekleşen milyon dolarlık yatırımın bunun ilk işaretlerinden biri olduğunu söyledi.

NE GEREKİRSE YAPARIZ:
Sağlık turizminin kendi özel ilgi alanına girdiği kaydeden Koç, sektörün dünyada önemli döviz girdilerine ulaştığını belirterek "Ne pahasına olursa olsun, Türkiye bu konuda da layık olduğu noktaya ulaşacaktır. Türkiye’nin sağlık turizmi pastasındaki payını büyütmeyi ve büyük oyuncular arasında yer almasının hedefini koyduk. Bunun için de ne yapılması gerekiyorsa onu yapacağız" diye konuştu. Uluslararası pazara "Turkey keeps the world healty" (Türkiye dünyayı sağlıklı tutar) sloganıyla çıkan Travelextra’yı, bu nedenle Bakanlığın dünyanın her noktasındaki kurumlarla destekleyeceklerini de sözlerine ekleyen Koç, hafta sonu Princess Hotel’de yapılacak SPA&Luxury sağlık turizmi etkinliğine katılacağını da açıkladı ve "Dünyada sağlık turizmi önemli bir hareketlilik yaşıyor. Konunun Türk halkına da çok iyi aktarılması hem otelcilerimiz hem de iç turizm açısından önemli bir gelişme olacaktır" dedi.

EYLÜLÜN PROVASI:
Travelextra Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Avcı ise sağlık turizmi çalışmalarına özellikle SPA otellerinin büyük ilgi gösterdiğine işaret etti ve 10/12 Şubat’ta gerçekleştirecek fuarın aslında eylül ayında uluslarası olarak yapılacak fuarın alt yapısını oluşturacağını kaydetti. Yalçın Avcı, Fuar’da Atilla Koç ile Türkiye Seyahat Acentaları Başkanı Başaran Ulusoy, Prof.Dr.Fikret Tüzün, Deniz Akkaya ve Nükhet Duru’nun da konuşma yapacağını açıkladı. Avcı, ayrıca bu yıl ilk kez 6 dalda otellere verilecek spa ödüllerinin jüri üyeliğini Türsab Başkanı Başaran Ulusoy, Güneri Civaoğlu, Nükhet Duru, Deniz Akkaya, Murat Ersoy, Ceylan Pirinççioğlu, Gülay Kamaz, Serra Merzeci ve Ceyda Şener gibi ünlü isimlerin yapacağını söyledikten sonra "Turizm Bakanımız sayın Atilla Koç başta olmak üzere jüride yer alan ünlü kişiler sadece ülkemize döviz kazandırma ve sağlıklı yaşam adına dönük olan bu konuya bizimle güç birliği oluşturup destek verdiler" dedi.

Hürriyet
türkiye
sağlık
turizminde
büyük
oyuncu
olmalı
Yorum (1)
mustafa tahincioğlu
Sayın yazar Yazınızı dikkatle okudum ve yorumlarınızın doğru olmadığını düşünüyorum. Diş hekimi korkusu ,çoğu kişinin geçmişteki yaşadığı başarısız diş tedavilerinden kaynaklıdır,Başka bir diş hekiminin yada kulaktan dolma bilgilerin sebep olduğu psikolojik korkunun tedavisini ben diş hekimi olarak üstlenemem.Bu korkuyu düzeltecek olan kişiler psikolog yada psikiyatri uzmanlarıdır.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir