Medimagazin logo

Sağlıkta yolsuzluk üçgeni

SSK'nın incelemesine göre sahte heyet raporunda hastane personeli, üç eczane ve özel görüntüleme merkezinin işbirliği var
Sağlıkta yolsuzluk üçgeni
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
SSK'nın incelemesine göre sahte heyet raporunda hastane personeli, üç eczane ve özel görüntüleme merkezinin işbirliği var.

SABAH'ın ortaya çıkardığı "sahte heyet raporu" skandalında SSK, ilk inceleme sonucunu açıkladı. Haberimizde, Bakırköy ve Bayrampaşa Belediyeleri'nin ücretsiz kemik ölçümü için anlaştığı Özel Gümüşel Görüntüleme Merkezi'nin, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Sağlık Kurulu'ndan SSK'lı bir hasta adına iki ayrı heyet raporu aldığını açıklamıştık.

DAHA BİN FATURA VAR
Başlatılan soruşturma sonucunda SSK İstanbul Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü, SSK Genel Müdürlüğü'ne resmi bir inceleme raporu gönderdi. Skandalın görüntüleme merkezi ile sınırlı olmadığı belirtilen raporda, sahte heyet raporlarının devlet hastanesi personeli, üç eczane ve özel görüntüleme merkezi işbirliği ile düzenlendiği ve SSK'ya yüklü miktarda ilaç fatura edildiği yer aldı. Sahte heyet raporlarının sayısının ise bin civarında olduğunun tahmin edildiği kaydedildi. Konu hakkında bir açıklama yapan SSK İl Sağlık İşleri Müdürü Dr. Salih Kenan Şahin, şunları söyledi:

SİSTEM DEĞİŞECEK
"Bakırköy Devlet Hastanesi'ne ait yaklaşık bin sahte rapor olduğunu tahmin ediyoruz. Bugüne kadar aldığımız ihbarlarla 50'sini tespit ettik. Heyet raporları ile ayda 25 milyon YTL ilaç ödemesi yapıyoruz. Bu para sahteciliğe açıktır. Yolsuzlukları önlemek için devlet hastanelerinden verilen heyet raporlarının, online sistemde görünür hale getirilmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

Sabah
sağlıkta
yolsuzluk
üçgeni
Yorum (1)
op.dr
AYŞEGÜL HOCAM;BÖYLE BİLİMSELLİK İDDİASI İZLENİMİ VEREN MAKALELERİNİZİ DERGİLERDEN YAYINLAYIN.GÖRÜYORSUNU;HİÇBİR YORUMCUNUZ YOK.BURASI BİZİM GÜNCEL VE HAYATİ SORUNLARIMIZIN TARTIŞILDIĞI BİR PLATFORM.BUTİP MAKALELERİN BULVAR GAZETELERİ MAGAZİN SAYFALARINDA YAYINLANMASI NASIL YERSİZ VE GEREKSİZ İSE MEDİMAGAZİNDE YAYINLANMASIDA O DERECE YADIRGANACAK BİR DURUMDUR DİYE DÜŞÜNÜYORUM ..SAYGILARIMI SUNARIM.
1
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir