Medimagazin logo

Eski il sağlık müdürü tabip odası başkanlığına aday oldu

Uşak'ta yaklaşık 1.5 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Zafer Aydın, düzenlediği basın toplantısında, Tabip Odası'nın gelecek hafta yapılacak olan genel kurulda oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı
Eski il sağlık müdürü tabip odası başkanlığına aday oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Uşak'ta yaklaşık 1.5 yıl İl Sağlık Müdürlüğü görevini yürüten Dr. Zafer Aydın, düzenlediği basın toplantısında, Tabip Odası'nın gelecek hafta yapılacak olan genel kurulda oda başkanlığına aday olduğunu açıkladı.


Uşak Tabip Odası'nda düzenlediği basın toplantısıyla adaylığını açıklayan Dr. Zafer Aydın, daha önce 1.5 yıl İl Sağlık Müdürlüğü yapmıştı.

Son yıllarda hekimlik mesleğinin günah keçisi haline getirilerek itibarsızlaştırıldığını iddia eden Dr. Zafer Aydın, "Kutsal bir meslek olan hekimliğin itibarının popülist politikalara kurban edilmesi, hekimlerin halkın gözünde küçük düşürülmesi, bin bir fedakarlıkla yürüttüğümüz mesleği yapılmaz kılmaktadır. Mevcut durum, hekimlik mesleği açısından günümüzün en önemli sorunudur. 1.5 yıllık sağlık müdürlüğü dönemimden de biliyorum ki, bu sorunlar popülist politikalar ve buna bağlı siyasi iktidarların talepleri çerçevesinde çözülemez. Hekim ve sağlık sorunlarını tüccar zihniyetiyle ele alarak çözmeye çalışanlar başarılı olamayacak ve bunu; kaybedilen emek, zaman ve paranın ülkeye maliyetini yaşayarak öğrenecek. Bu sorunlar demokratik açılımlarla, bilimle ve teorinin pratiğe dönüştürülebildiği reel ortamların sağlanmasıyla çözümlenebilir" dedi.


Hekimlerin özlük haklarının, mesleki ve insani onurlarının korunmasının savunulmasının bir bütün olarak ele alınması gerektiğini de söyleyen Zafer Aydın, "Hiçbir ideolojik ayrışma ve anlayış bu bütünlüğü bozmamalıdır. Meslektaşlarımız da bu bütünlüğü bozmamalı ve bozmak isteyenlere bizler izin vermeyeceğiz. Bu anlayış içerisinde, gelecek hafta yapılacak olan genel kurulda arkadaşlarımızla birlikte aday olmaya karar verdik. Sağlık alanında, hekimleri ve sağlık çalışanlarını aydınlatmak, meslek itibarını sağlamak amacıyla yola çıktık" diye konuştu.

İHA
eski
il
sağlık
müdürü
tabip
odası
başkanlığına
aday
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir