Medimagazin logo

Beden Bilinci Hasta-Hemşire İlişkisi semineri düzenlendi

Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli ebe, hemşire ve sağlık memurlarına 'Beden Bilinci Hasta-Hemşire İlişkisi' konulu eğitim semineri düzenlendi
Beden Bilinci Hasta-Hemşire İlişkisi semineri düzenlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi'nde görevli ebe, hemşire ve sağlık memurlarına 'Beden Bilinci Hasta-Hemşire İlişkisi' konulu eğitim semineri düzenlendi.


Samsun Doğum ve Çocuk Hastanesi Konferans Salonu'nda düzenlenen eğitim seminerine hastanenin Hasta Hakları Birim Sorumlusu Psikolog Funda Uzun ve Hizmeti İçi Eğitim Koordinatörü Yüksek Hemşire Hacer Katırcıoğlu, konuşmacı olarak katıldı.

Psikolog Funda Uzun, "Beden bilinci, insanın dünyaya anlam vererek gerçekleştirdiği yaşantısı, ruhsal, toplumsal, kültürel, siyasal boyutlarda yaşamını amaçlamaya varan bir kavramdır. Beden bilinci insanın en önemli bilinç alanıdır. Kişinin yaşamı bir bakıma bedenin yaşamıdır. Beden bilincinin oluşmasına, önce duyu organları daha sonra da çevre katkıda bulunur. Çoğu zaman beden bilinci, çevremizdeki kişiler ile iletişim kurmamızda önemli bir rol oynamaktadır" dedi.


Yüksek Hemşire Hacer Katırcıoğlu ise, beden bilinci bozulan hastaya yaklaşım konusunda bilgi vererek, hasta-hemşire ilişkisinde tebessümün sorunları çözeceğini söyledi. Her hastanın ayrı bir birey olduğunu ifade eden Katırcıoğlu, her hastaya anlayabileceği dille ve davranışla yaklaşılması gerektiğini hatırlattı.


İHA
beden
bilinci
hasta-hemşire
i̇lişkisi
semineri
düzenlendi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir