Medimagazin logo

Türkiye'nin ilk Kan Ayırımı Kiti Fabrikası açılıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay hizmete açılan Heim Medikal, gelecek ay 15 Ekim'de üretime geçiyor
Türkiye'nin ilk Kan Ayırımı Kiti Fabrikası açılıyor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından geçtiğimiz ay hizmete açılan Heim Medikal, gelecek ay 15 Ekim'de üretime geçiyor.

Teşfik kanunu kapsamında müteşebbislerin yatırım akınına uğrayan Çankırı'nın Eldivan İlçesi'nde halk, şu sıralar yapımı tamamlanan fabrikaların üretime geçmesini bekliyor.


Türkiye'de ilk Kan Ayırımı Kiti Fabrikası özelliği olan Heim Medikal, yöre halkının umut kapısı oldu. 5 milyon euroya mal olan fabrikanın üretime girmesiyle birlikte üretilecek olan ürünün makineye, elektirik enerjisine ve özel eğitilmiş personele ihtiyaç duymaksızın kan ayrıştırma özelliği olduğu belirtiliyor.


Heim Madikal'in Yönetim Kurulu Başkanı Çiğdem Pekiner, İHA'ya yaptığı açıklamada, fabrikanın 15 Ekim 2005 tarihinden itibaren seri üretime başlayacağını müjdeledi. Pekiner, üretecekleri Sangafor ile birlikte kısa saklama süresi nedeniyle çöpe giden kanların işlenerek daha uzun süreler saklanabileceği ve yeterli kan stokunun oluşturulacağını söyledi.

Bu özellikleriyle sangofer kan merkezlerinde, kan merkezi olmayan hastane ve sağlık birimlerinde, Kızılay'ın gezici araçlarıyla asker kışlalarında kan toplayarak anında işlenmesine imkan verecek.


Yüzde 50 Türk, yüzde 50 Alman ortaklığı ile kurulan Heim Medikal A.Ş.'ye ait 'Kan Ayırımı Kiti İmalat Fabrikası', hijyenlik ve tasarım kanusunda AB Standartlarının üzerinde inşaa edildi. Çalışanların sosyal tesisler sunan ve VİP misafirhanesi ve üretim ünitelerindeki ürünün imalatında insan faktörünün devre dışı bırakılmış olması görenleri hayran bırakıyor. Büyük bir titizlik içerisinde yapılan Heim Medikal, yöre halkının umut kapısı olurken, üretimle birlikte Türkiye, Güney ve Orta Asya ülkelerine yönelik 'Kan Ayırımı Kiti' konusunda üs olacak, ülke ekonomisine artı sağlayacak.
İHA
türkiye'nin
ilk
kan
ayırımı
kiti
fabrikası
açılıyor
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir