Medimagazin logo

150 bin nüfuslu ilçede ameliyat zor

Diyarbakır'ın, 150 bin nüfuslu Silvan ilçesinin Devlet Hastanesi'nde, anestezi, üroloji ve göz doktoru yok. Olan doktorların sayısı da yetersiz. Muhtarlar, doktor açığının giderilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı
150 bin nüfuslu ilçede ameliyat zor
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Diyarbakır'ın, 150 bin nüfuslu Silvan ilçesinin Devlet Hastanesi'nde, anestezi, üroloji ve göz doktoru yok. Olan doktorların sayısı da yetersiz. Muhtarlar, doktor açığının giderilmesi amacıyla imza kampanyası başlattı


Diyarbakır'ın Silvan ilçesi Devlet Hastanesi'ndeki doktor ve personel açığının giderilmesi amacıyla muhtarlar imza kampanyası başlattı.
Silvan Muhtarlar Derneği, 77 köy, 1 belde ve 11 mahalle muhtarının başlattığı kampanyaya, Silvan Kaymakamı Veysel Beyru da destek verdi. Muhtarlar Derneği Başkanı Mehmet Kırmaz, 150 bin nüfuslu ilçede halen doktor sıkıntısı çekildiğini, dernek olarak buna son verilmesi amacıyla imza kampanyası başlattıklarını söyledi. Devlet Hastanesi'nde anestezi, üroloji, göz doktoru olmadığını, mevcut çocuk ve dahiliye doktorlarının sayısının yetersiz kaldığını belirten Kırmaz, şöyle konuştu:
"Bir anestezi doktorumuz bile yok. Ameliyatları mevcut doktorlarımız kendi imkânlarıyla yapmaktadır. Var olan doktorlarımız da görev yaptıkları süre içerisinde yetersiz kalıyorlar. Hasta sayısı çok, doktor az. Daha önce de hastanede yaşanan sıkıntıları gidermek için imza kampanyaları başlatılmıştı. Ancak yine de doktor ihtiyaçları karşılanmamıştı. İlçemize çok acil olarak çocuk, dahiliye, göz, genel anestezi uzmanı ve teknik personelin atanmasını istiyoruz. Bugün 89 muhtarımızla imza kampanyası başlattık."

Anesteziyi doktor yapıyor
İmza kampanyasını destekleyen Beyru da, dahiliye ve çocuk doktorlarının günde 110 ile 150 hasta muayene ettiklerini, yoğunluk nedeniyle yetersiz kaldıklarını ifade etti. Göz doktoru olmadığı için hastaların Batman veya Diyarbakır'a gitmek zorunda kaldıklarını kaydeden Beyru, şunları söyledi:
"Üroloji doktoru yok. Bir tane atanması şart. Ameliyatlarda görev alacak anestezi uzmanı, teknik personelin bir an önce atanması lazım. Doktor ve personel açığının giderilmesi için daha önce yaptığımız taleplerimize cevap verilmedi. Ancak girişimlerimiz sürüyor. İnsan sağlığı bizim için önemlidir. Hastanedeki bütün eksiklikleri gidereceğiz."

Milliyet
150
bin
nüfuslu
ilçede
ameliyat
zor
Yorum (1)
Ahmet Rasim Küçükusta
TÜRLÜ ÇEŞİTLİ HASTA REFAKATÇİLERİ VAR Hasta refakatçileri de sağlık sistemimizin vazgeçilmez figürleridir. Tüm günü bir sandalye üzerinde veya hasta yatağının bir köşesinde geçirmek, hastasını yedirip içirmek ve temizliğini yapmak, bulunmayan ilaçların peşinde koşturmak, kan aramak, hastasını laboratuarlara götürmek ve getirmek, röntgen ve tahlil sonuçlarını takip etmek, hemşireden, doktordan hatta hademelerden azar işitmek ve tüm bunlara tahammül etmek hiç de kolay değildir.
3
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir