Medimagazin logo

Hekim açığı var deniyor ama Müsteşarın Özel kalemi bir hekim...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ hekim eksikliğinden şikâyet ederken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, sekretarya işlerini yürüten özel kalem müdürlüğüne bir hekim atadı
Hekim açığı var deniyor ama Müsteşarın Özel kalemi bir hekim...
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ hekim eksikliğinden şikâyet ederken, Sağlık Bakanlığı Müsteşarı Necdet Ünüvar, sekretarya işlerini yürüten özel kalem müdürlüğüne bir hekim atadı.

Kastamonu Babadağ- Hastanesi'nde görev yapan pratisyen hekim Salih Savaş Çakır'ın 23 Ocak'ta Ünüvar'ın özel kalem müdürü olarak geçici ataması yapıldı. Diyaliz sertifikası da olan Çakır, hekim eksiği olan onlarca hastaneye rağmen bakanlıkta Ünüvar'ın programını ve görüşmelerini koordine etmek üzere çalışıyor.


Her fırsatta 'Türkiye'de 702 kişiye bir hekim düştüğünü', hekim sayısının mutlaka artırılması gerektiğini dile getiren Akdağ'ın müsteşarı Ünüvar, özel kalem müdürlüğü için genç bir hekimi tercih etti. Kastamonu'dan geçici görevlendirme yoluyla Ankara'ya getirilen ve 'Müsteşar Özel Kalem Müdürü' olarak görevlendirilen Salih Savaş Çakır, 19 Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden 2000 yılında mezun oldu. Çakır, mezuniyetinin hemen ardından geçen beş yıl içerisinde başhekimlik, il sağlık müdürü yardımcılığı gibi çeşitli yöneticilik kadrolarında yer aldı.


Çakır, 23 Ocak 2006'da görev yaptığı Kastamonu Babadağı Devlet Hastanesi'nden Müsteşarlık Özel Kalem Müdürlüğü'ne getirildi. 'İthal hekim' tartışması gündemdeki yerini korurken doktor Çakır'a hekimlik yerine özel kalem müdürlüğü yaptırılıyor.

Radikal
hekim
açığı
var
deniyor
ama
müsteşarın
özel
kalemi
bir
hekim...
Yorum (1)
RKTR
Sayın Hocam, sizden “Milli Tıp Hukuku Formülü” üzerine yazı beklemiştik.
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir