Medimagazin logo

Doktordan başhekime suçlama: 'Kaynak' yaptı

Van Tabip Odası Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Ünal, 'hasta sırasını ihlal ederek, randevu almadan manyetik rezonans filmi (MR) çektirdiği' iddiasıyla başhekim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu
Doktordan başhekime suçlama: 'Kaynak' yaptı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van Tabip Odası Başkanı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Radyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özkan Ünal, 'hasta sırasını ihlal ederek, randevu almadan manyetik rezonans filmi (MR) çektirdiği' iddiasıyla başhekim hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.


Özkan Ünal, YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Hüseyin Şahin'in 15 Eylül'de saat 16.00'da radyoloji binasına gelerek MR çektirmek istediğini söyledi. Ünal, şöyle devam etti: "Randevusunu sormam üzerine, yüksek sesle randevu almasının gerekmediğini, diğer bekleyen hastaların sıradan hastalar olduğunu, kendisinin hem başhekim, hem de dekan yardımcısı olduğunu söyledi."


Tartışmanın ardından olayın büyümemesi için MR odasından çıkarak kendi odasına gittiğini kaydeden Ünal, "Daha sonra öğrendim ki başhekim, personeli tehdit ederek ve hastaların önüne geçerek MR çekimini yaptırmış. Çekilen filmlerin raporlarının mutlaka yazılması gerektiği halde, filmlerini alarak gittiğini öğrendim. Hasta ve hasta sahiplerinin hakları da ihlal edilmiştir. Savcılığa suç duyurusunda bulundum" dedi.


YYÜ Tıp Fakültesi Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Hüseyin Şahin ise "Hastane müdürümüz radyoloji bölümü müdür yardımcısını arayarak benim için randevu istedi. Müdür yardımcısı saat 16.00'da MR çektirmek için bizi beklediğini söyledi. İddialar yanlış" diye konuştu.

Radikal
doktordan
başhekime
suçlama:
'kaynak'
yaptı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir