Medimagazin logo

Yozgat 'a özel hastane

Yozgat'ta biraraya gelen doktorlar tıp merkezi kuruyor. Tıp merkezindeki 30 kişilik özel sağlık kadrosuna 850 kişi müracaatta bulundu
Yozgat 'a özel hastane
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Yozgat'ta biraraya gelen doktorlar tıp merkezi kuruyor. Tıp merkezindeki 30 kişilik özel sağlık kadrosuna 850 kişi müracaatta bulundu.


Yozgat'ta kurulma çalışmaları tamamlanmak üzere olan Yozgat Yaşam Tıp Merkezi Koordinatörü Hüseyin Nuh Şahingöz, Özel Yaşam Tıp Merkezi'nin sağlık alanında Yozgat'a bir yenilik ve kalite getireceğini belirterek, "Hastanemiz 15 uzman hekimin görev yaptığı Yozgat'ın en büyük özel sağlık kuruluşu olacak. Hastanemiz özel hastalarla birlikte devlet memurları ve emeklilere ücretsiz hizmet verecek, memur ve emeklilerden ücret talep edilmeyecek" dedi.


Yozgat'ın da sağlık alanında iyi bir kaliteyi yakalaması gerektiğine inandıklarını vurgulayan Şahingöz, "Yozgat'ta sağlık konusunda özel bir kuruluş yok. Biz bu noktada ilk olacağız. Devlet Hastanesi ile rekabet içerisine gireceğiz. Dolayısıyla Devlet Hastanesi de kalitesini artmak zorunda kalacak. Aynı zaman biz Yozgat'ta olmayan mamografi, kemik dansitometresi, renkil poopler gibi tıbbi cihazları getiriyoruz. Bu aletlerimizin gelmesiyle Yozgat halkını Ankara'ya bağımlı olmaktan kurtaracağız. Tıbbi cihaz konusunda laboratuarımız ve röntgenimiz son teknoloji ürünleri olarak yurt dışından getirtilmiştir. Ayrıca laboratuarımızda ilimizde yapılamayan birçok tahliller yapılabilecek. Radyoloji kısmında 3-4 ay süre verilen tedaviler aynı gün içerisinde yapılabilecek" diye konuştu.


İlk etapta görev yapacak 15 uzman hekimin hepsinin tecrübeli, hepsinin de daha önce büyük kentlerde yoğun hastalarla çalışmış kişilerden oluştuğunu ifade eden Şahingöz, "Bunların Yozgat'a gelmesi, sağlıkta tekelleşmeyi değil, artık farklı insanların, farklı uzman hekimlerin de muayene etmesini sağlayacak" dedi.


Şahingöz, 30 kişilik yardımcı sağlık personel kadrosu ayırdıklarını belirterek, "30 kişilik kadromuza 850 kişi başvuruda bulundu. Bu önceden devlet kurumlarında oluyordu. Artık özelde de böyle bir durum ortaya çıkıyor. Şu an kadromuzu tamamlamamıza rağmen yoğun bir başvuru talebi var. 30 kişiye ekmek verme durumu bizi sevindiriyor. Ama diğer kalan kişilere herhangi bir yardımın yapılamaması bizi üzüyor. Özellikle eğitimi olan kişilerin işsiz kalması çok önemli bir sorun" şeklinde konuştu.

İHA
yozgat
'a
özel
hastane
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir