Medimagazin logo

Kuş gribi kapınca ailesi sırt çevirdi

Kuş gribi tedavisi gören Gülsen Yeşilırmak, yaşadığı Sivas'ın Yellice köyünde istenmeyen kişi ilan edildi. Üç çocuk annesi, "Tehlikelisin, virüs bulaştırırsın" diyen eşinden boşanacak
Kuş gribi kapınca ailesi sırt çevirdi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Kuş gribi tedavisi gören Gülsen Yeşilırmak, yaşadığı Sivas'ın Yellice köyünde istenmeyen kişi ilan edildi. Üç çocuk annesi, "Tehlikelisin, virüs bulaştırırsın" diyen eşinden boşanacak.

Sivas'ta kuş gribi tedavisi gördükten sonra taburcu olan fakat daha sonra rahatsızlanarak ikinci kez hastaneye yatırılan Gülsen Yeşilırmak evine döndüğünde eşinin "Annene gitseydin" diyerek kendisini dışladığını söyledi. Genç kadın "Tehlikelisin, virüs bulaştırırsın" diyen eşinden boşanmayı düşündüğünü söyledi. Sivaslı Gülsen Yesilırmak 37 yaşında, üç çocuk annesi bir kadın. Kangal İlçesi'ne bağlı Yellice köyünde yaşıyor. Türkiye onu kuş gribi şüphesiyle hastaneye kaldırılınca tanıdı. Vücudunda virüs tespit edildi ve yapılan tedavi sonucu sağlığına kavuştuğu gerekçesiyle taburcu edildi. Ancak iki gün önce yeniden hastaneye kaldırıldı. Köydeki bazı kişilerin hastalıktan kendisini sorumlu tuttuğunu savunan genç kadın, şimdi de kocasının kendisini kuş gribi yüzünden dışladığını öne sürdü.

'BİZE DE BULAŞTIRIRSIN'
Gülsen Yeşilırmak 9 Ocak'ta sevk edildiği Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde kuş gribi teşhisiyle tedavi gördükten sonra cumartesi günü taburcu edildi. Kendisiyle birlikte tedavi gören üç çocuğu da taburcu olan Gülsen Yeşilırmak pazartesi günü yeniden önce Kangal Devlet, ardından da CÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Hastanenin Enfeksiyon Hastalıkları Servisi'nde tek kişilik odada tedavi gören Yeşilırmak, köyde bazı kişilerin hastalıktan kendisini sorumlu tutması nedeniyle üzüldüğünü söyledi. Kocasıyla ilgili olarak "Daha önceden de problemlerimiz vardı. Bana şiddet gösteriyordu. Hastaneden taburcu olunca 'Annenlerde kalsaydın' dedi" diye konuştu. Genç kadın "Tehlikelisin, virüs taşıyorsun, bize bulaştırırsın' diyen kocasına boşanma davası açacağını söyledi.

ASIL HASTALIK 'SOSYAL'
Hastane yetkilileri ise Gülsen Yeşilırmak 'ın kuş gribi hastalığından kurtulduğunu ancak sosyal ve ailesel bazı sorunlarla karşı karşıya kaldığını belirterek, bu konuda köylülerin ve ailenin bilinçlendirilmesi gerektiğini kaydettiler. Gülsen Yeşilırmak' ın durumunun iyi olduğu ve dün taburcu edildiği belirtilirken kendisiyle birlikte tedavi gören Hasan, Ali ve Emel adlı üç çocuğunun kuş gribiyle ilgili test sonuçlarının negatif çıktığı belirtildi. Öte yandan genç kadının kümesinden alınan tavuklarda yapılan testte de kuş gribi virüsüne rastlanmadığı öğrenildi.

Sabah
kuş
gribi
kapınca
ailesi
sırt
çevirdi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir