Medimagazin logo

Serik Devlet Hastanesi 'ne BT bağışı

Antalya'nın Serik İlçesi Devlet Hastanesi'ne Türkiye vergi rekortmeni hayırsever iş adamı Talip Kahraman tarafından 400 bin YTL'lik bilgisayarlı tomografi ünitesi bağışlandı
Serik Devlet Hastanesi 'ne BT bağışı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Antalya'nın Serik İlçesi Devlet Hastanesi'ne Türkiye vergi rekortmeni hayırsever iş adamı Talip Kahraman tarafından 400 bin YTL'lik bilgisayarlı tomografi ünitesi bağışlandı.


Serik Devlet Hastanesi Başhekimi Necati Kahya'nın verdiği bilgiye göre, Serik Yataklı Sağlık Tesislerini ve Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı Av. Lütfiye Erdem'in çabaları sonucu TEK Turizm İşletmeleri A.Ş.'nin sahibi olan Talip Yörükoğlu, Serik Devlet Hastanesi'ne tomografi ünitesi bağışladı. "Değerli iş adamı Talip Bey'in hastanemize yaptığı 400 bin YTL'lik katkı çok büyük ve çok önemlidir. Hastanemizde olmayan ve sağlık açısından çok önemli bir hizmet artık Serik Devlet Hastanesi'nde verilmektedir" diyen Başhekim Kahya, Antalya'nın ilçe hastaneleri arasında tomogrofi cihazının sadece Alanya ve Manavgat'ta bulunduğunu belirtti.


Serik Yataklı Sağlık Tesislerini ve Hizmetlerini Güçlendirme Derneği Başkanı Av. Lütfiye Erdem ise, tomografi cihazına ihtiyaç duyan hastaların durumunun saniyelerle ifade edildiğini vurgulayarak; "Toshiba Asteion marka bilgisayarlı tomografi cihazı siparişini verdiğimiz tarihten sonra Japonya'dan 120 gün sonra hastanemize teslim edildi. Tespit edebildiğimiz kadarıyla bu geçen süre içinde zamanında teşhis konulup, müdahele edilemediği için 2 hasta hayatını kaybetti" dedi.
Tomografi cihazının özelllikle beyin filmlerinin çekilmesi konusunda çok önemli olduğunu kaydeden Av. Lütfiye Erdem Serik'li hayırseverlere de çağrıda bulunarak, yeni hastanenin yapılması sürecinde katkıda bulunmalarını istedi.


Hayırsever Talip Kahraman tarafından annesi-babası İdris ve Asiye Kahraman adına bağışlanan bilgisayarlı tomografi ünitesi, bir ana makine, bir adet güç kaynağı, bir adet film okuma ve analiz odasından oluşuyor.

İHA
serik
devlet
hastanesi
'ne
bt
bağışı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir