Medimagazin logo

İhbarın asılsız olduğunu öğrenen ebe, muhtarla tartıştı

Van'ın Çaldıran İlçesi Yukarı Sağmalı Köyü'nde acil hasta olduğu ihbarı üzerine 11 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra köye ulaşan ebe, hastanın sadece enfeksiyon rahatsızlığı olduğunu görünce muhtarla tartıştı
İhbarın asılsız olduğunu öğrenen ebe, muhtarla tartıştı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Van'ın Çaldıran İlçesi Yukarı Sağmalı Köyü'nde acil hasta olduğu ihbarı üzerine 11 saatlik zorlu bir yolculuktan sonra köye ulaşan ebe, hastanın sadece enfeksiyon rahatsızlığı olduğunu görünce muhtarla tartıştı.

Ebe, yalan ihbarlarla gerçek hastalara haksızlık yapıldığını söyledi.
Çaldıran İlçesi'nde kapalı olan köy yollarını açtırmak için yapılan "Doğum hastası var" ihbarları, yetkilileri bıktırdı. İlçeye bağlı 60 kilometre uzaklıkta bulunan Yukarı Sağmalı Köyü Muhtarı Mikail Demir, Çaldıran Kaymakamı Yemen Bayrak'a telefon açarak köylerinde hasta olduğunu söyledi.

Öğlen saatlerinde alınan ihbar üzerine Köylere Hizmet Götürme Birliği'ne ait kepçe ve dozer ile yol açma çalışmaları başlatıldı. Ebe ve sağlık memurundan oluşan sağlık ekipleri de ambulansla köye gitti. 11 saat süren çalışmanın ardından sağlık ekibi, gece geç saatlerde köye ulaştı.
Köylüler tarafından karşılanan Sıdıka Özlemmerç isimli ebe, 20 yaşındaki ve ilk doğumunu gerçekleştirecek olan Nurcan Dağdemir isimli kadını muayene etti.


Muayeneden sonra hastanın acil doğum hastası olmadığını, idrar yollarında enfeksiyon rahatsızlığı bulunduğunu anlatan ebe, köy muhtarıyla tartıştı. Muhtara sitem eden ebe, kendilerinin yanlış ihbarla köye geldiğini, bu durumda daha acil hastaların hakkının yendiğini belirtti. Yapılan doğum ihbarlarının çoğunun yalan çıktığını anlatan Özlemmerç, daha sonra 5 ay önce eşini kaybeden Nurcan Dağdemir'i gece saat 00.00'da Çaldıran Sağlık Ocağı'na ulaştırdı.


Çaldıran Sağlık Grup Başkanı Dr. Şeyhmus Külahçıoğlu, asılsız ihbarlar yüzünden sıkıntı yaşadıklarını söyledi. İlçe Kaymakamı Yemen Bayrak ise asılsız ihbarların büyük oranda iş verimi ve maddi kayba sebep olduğunu belirterek, vatandaşlardan gerçek dışı ihbarda bulunmamalarını istedi. Bayrak, yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü söyledi.


İHA
i̇hbarın
asılsız
olduğunu
öğrenen
ebe
muhtarla
tartıştı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir