Medimagazin logo

Aile hekimi olarak görev yapacak 20 hekimin yeri belirlendi

Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, geçen yıl başlatılan aile hekimliği uygulamasında pilot il seçilen Düzce'de altyapı ve teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek, buna paralel olarak projede görev alacak olan 20 hekimin yer belirlenmesinin yapıldığını söyledi
Aile hekimi olarak  görev yapacak 20 hekimin yeri belirlendi
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, geçen yıl başlatılan aile hekimliği uygulamasında pilot il seçilen Düzce'de altyapı ve teknik çalışmaların tamamlandığını belirterek, buna paralel olarak projede görev alacak olan 20 hekimin yer belirlenmesinin yapıldığını söyledi.


Sağlık Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabahattin Aydın, Düzce'de aile hekimliği projesinde görev alacak olan hekimlerin yer tespitlerine başlandığını belirtti. Aydın, "Proje ile ilgili olarak 106 hekim arkadaşımız eğitim almıştı. Fakat eğitim alan arkadaşlarımızdan bazıları çeşitli sebeplerle projede görev alamayacak. Şu anda mevcut 80 hekim arkadaşımız var. Bu hekimlerden hepsini kıdem sırasına göre toplantıya çağırıyoruz. Bugün ilk olarak 25 kişilik gruptan 20 hekim arkadaşımızın yer tespitlerini Düzce merkezi olarak belirledik. Zaten hedefimiz başta Düzce il merkezindeki yer belirlemeleri tamamlamak. Yerleştirmeler kura ile değil hekimlerin kıdem sırasına göre kendi istekleri doğrultusunda yapılacak. Hekimlerin yer belirleme işlemlerinden sonra hemen hemşire ve ebelerimizin yer belirleme işlemlerine başlayacağız" dedi.
Müsteşar Yardımcısı Aydın, ayrıca 'Aile Hekimliği Projesi'nde görev alacak olan hekimlerin ücretlendirilmesi konusuna da değinerek, "Projede görev alacak olan hekimlerimiz, hasta sayılarına göre ücretlendirilecek. Fazla hastası olan hekimimizin maaşı 6 bin YTL'yi bulacak. Vatandaşlarımız da kendilerine en yakın sağlık ocağına giderek hekimini bulacak. Fakat hekimini beğenmezse 1 yıl sonunda hekim değişikliği yapabilecek" diye konuştu.

İHA
aile
hekimi
olarak
görev
yapacak
20
hekimin
yeri
belirlendi
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir