Medimagazin logo

Gazi Yiğitbaşı :Hastanemiz hizmet yarışında hakettiği yerde olacaktır

Ege Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı'na bağlı en büyük, SSK'dan devredilenlerden Türkiye'nin üçüncü büyük hastanesi olan Tepecik Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. O. Gazi Yiğitbaşı, göreve başladığı geçtiğimiz Nisan ayı sonundan bu tarafa yaptığı çalışmaları anlattı
Gazi Yiğitbaşı :Hastanemiz hizmet yarışında hakettiği yerde olacaktır
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Ege Bölgesi'nde Sağlık Bakanlığı'na bağlı en büyük, SSK'dan devredilenlerden Türkiye'nin üçüncü büyük hastanesi olan Tepecik Eğitim Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. O. Gazi Yiğitbaşı, göreve başladığı geçtiğimiz Nisan ayı sonundan bu tarafa yaptığı çalışmaları anlattı.


Makamında basınla tanışma toplantısı düzenleyen Prof. Dr. Yiğitbaşı, "Başhekim olarak göreve geldiğim 27 Nisan 2005 tarihinden bu yana gelişmenin ve çağdaşlaşmanın vazgeçilmez şartı olarak düşündüğüm, sorunların doğru, yerinde, ayrıntılı tespiti ve önceliklerini belirlemek için yeni bir ekip kurarak çalışmalara başladık. Kısa sürede hastanemizle ilgili şu alanlarda ciddi sorunların olduğu belirlendi. Neredeyse bütün hastanenin ciddi sorunlar yumağı içinde olduğu ortaya konuldu. Altı ayı geçen yoğun çalışma temposundan sonra bu sorunların teker teker bütün detaylarıyla nedenleri ve çözüm yolları konusunda çalışmalar yapıldı. Her bir sorunun özel şartları dikkate alınmak kaydıyla, ancak hastaneyi bir bütün olarak ele alıp ve bu bütünlüğün içerisinde çözüm yolları oluşturarak eylem planı oluşturmak temel yaklaşım stratejimiz oldu" dedi.


Sorunları üç ayrı kategoride ele alınması yoluna gidildiğini, bunların tam otomasyona geçiş ve döner sermaye çarklarının işletilmesi, kalite-akreditasyon çalışmalarıyla üstün sağlık hizmeti verilebilecek düzeye ulaşılması, fiziki ve teknik altyapının iyileştirilmesi olduğunu kaydeden Başhekim Yiğitbaşı, şunları söyledi:
"Tam otomasyon çalışmaları hemen hemen tamamlandı, döner sermaye işletme dinamikleri harekete geçirildi. Zaman içersinde çözülecek küçük aksaklıklar dışında sistem oturmaya başladı.Kalite ve akreditasyon çalışmaları için bu konuda eğitim görmüş özel bir ekip oluşturarak kısa, orta ve uzun vadeli stratejiler oluşturuldu. Birçok sorunun temel çıkış noktasının uygunsuz ve yetersiz fiziki şarlardan kaynaklandığı fark edilerek projelendirme dönemine girildi. Buna göre; acil servisler, ameliyathane, yoğun bakım, koğuş sisteminden oda sistemine dönüşüm, binalarımızın depreme dayanıklı hale getirilmesi, poliklinikler, görüntüleme merkezi, laboratuarlar olmak üzere projelendirme çalışmaları yapıldı. Bu bölümlerin projelerin hemen hemen tamamına yakını bitirildi. Tıbbi malzeme eksikleri tespit edilerek satın alma süreçleri başlatıldı. Böylelikle hastalarımızın hak ettiği modern, çağdaş ve güler yüzlü sağlık hizmetini verebilmek, dünya standartlarında bir eğitim hastanesi olmak adına altyapı çalışmalarına başlanmış oldu."


Yiğitbaşı, "Bu çalışmalarda desteğini aldığımız sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ ve ilgili Sağlık Bakanlığı yetkililerine, sayın İzmir Valisi Oğuz Kaan Köksal, Büyükşehir Belediye Başkanımız Aziz Kocaoğlu, Konak Belediye Başkanımız Muzaffer Tunçağ ve İl Sağlık Müdürümüz sayın Op. Dr. Mehmet Özkan'a teşekkür ederim. Sağlıkta dönüşüm projesi çerçevesinde başlayan hızlı yarıştı hastanemiz en gerilerden yarışa başlamış olmakla beraber özellikle hastane çalışanlarının inançlı, istekli ve hırslı gayretleriyle bu yarıştahak ettiği en ön sıraları alacaktır" diye konuştu.
İHA
gazi
yiğitbaşı
:hastanemiz
hizmet
yarışında
hakettiği
yerde
olacaktır
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir