Medimagazin logo

SSK, devlet hastanelerini hatalı rapor vermekle suçladı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), malulen emekli olmak ya da vergi indiriminden yararlanmak için hastanelerden sağlık kurulu raporu alan vatandaşların evraklarını tek tek inceledi
SSK, devlet hastanelerini hatalı rapor vermekle suçladı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sosyal Sigortalar Kurumu (SSK), malulen emekli olmak ya da vergi indiriminden yararlanmak için hastanelerden sağlık kurulu raporu alan vatandaşların evraklarını tek tek inceledi.

İncelemede çok sayıda sigortalının devlet hastanelerinden hak etmediği halde sakatlık raporu aldığı ortaya çıktı. SSK bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'na “hatalı rapor veriyorsunuz” şikayetinde bulundu. Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdür Vekili Osman Güler tarafından 14 Mart 2006 tarihinde gönderilen genelgede, hastanelerden sakatlık raporu verirken daha titiz davranmalarını istedi. Osman Güler, konuyla ilgili denetimlerde sağlık kurulu raporlarının verilmesinde kullanılan tahlil ve tetkik belgelerinin tek tek inceleneceğine dikkat çekti ve “Değerlendirilmesinde bir usulsüzlük bulunması halinde sorumlular hakkında cezai işlem yapılacak.” uyarısında bulundu.


Zaman
ssk
devlet
hastanelerini
hatalı
rapor
vermekle
suçladı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir