Medimagazin logo

Diş hekimi boşluğu serbest çalışan hekimlerle doldurulacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ağız ve diş sağlığı tedavisi konusunda Türkiye'de yaşanan hekim boşluğunu serbest olarak çalışan diş hekimleriyle kapatmayı planladıklarını söyledi
Diş hekimi boşluğu serbest çalışan hekimlerle doldurulacak
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, ağız ve diş sağlığı tedavisi konusunda Türkiye'de yaşanan hekim boşluğunu serbest olarak çalışan diş hekimleriyle kapatmayı planladıklarını söyledi.


Yarın Ağrı'da yapılacak AK Parti İlçe Kongresi'ne katılmak üzere bugün öğleden sonra uçakla Erzurum'a gelen Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ilk olarak Erzurum Valisi Celalettin Güvenç'i makamında ziyaret etti.


Çanakkale Zaferi'nin 91. yıldönümünü kutlayan Bakan Akdağ, "Bugünleri çocuklarımıza en iyi şekilde anlatmalıyız. 18 Mart'ta Türk milletinin vatan toprağını sonuna kadar savunma sevdasını görmek mümkündür" dedi.


Daha sonra Diş Hekimleri Odası Bölge Başkanlığı'nı ziyaret eden Bakan Akdağ, burada Oda Başkanı Alper Eminoğlu'ndan diş hekimlerinin sorunlarını dinledi.

Oda Başkanı Eminoğlu'nun diş sağlığı konusunda Sağlık Bakanlığı'nın serbest diş hekimlerinden yararlanılması şeklinde teklifte bulunması üzerine bir açıklama yapan Bakan Akdağ, "Ağız ve diş sağlığı ülkemizde önemli problemlerden biri. Diş teknisyenleri ile ilgili bir boşluk vardı. Bakanlık olarak yaptığımız yasal düzenlemelerle diş hekimi olmadan diş hekimi gibi çalışanlara ciddi para cezası getirdik. Amacımız ağız ve diş sağlığı konusundaki kamudaki potansiyeli artırmaktı. Bunu başardık. Ancak yaşanan boşluğun tamamlanması için serbest çalışan diş hekimlerimizden de yararlanmalıyız. Diş hekimlerimizin büyük bir çoğunluğu özel muayenelerde hizmet veriyor. Kamuya çok fazla yük getirmeden serbest çalışan diş hekimlerimizden istifade edebiliriz. Çalışmalarımız sürüyor" ifadelerini kullandı.

Öte yandan bahar mevsimiyle birlikte Erzurum'un şantiyeye döneceğini ifade eden Bakan Akdağ, "Erzurum'a 60 milyon YTL kaynak ayırdık. Özel İdare aracılığıyla hizmet için kullanılacak. Yolu olmayan köy, suyu akmayan ev kalmayacak" şeklinde konuştu.


Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde kış mevsiminde, köylerde yaşayan vatandaşların hastalandıklarında hastanelere ulaşmasının güç şartlar altında gerçekleştiğini de kaydeden Bakan Akdağ, "Gelecek kış dönemi için hava ambulans sistemi ile ilgili çalışmalarımız devam etmekte. Şimdiye kadar il valiliklerimiz büyük bir titizlikle kar üstü araçlarla hasta kurtarıyorlardı. Erzurum'da bu kış döneminde 300'e yakın hasta, kar üstü araçlarla hastanelere ulaştırıldı. Gelecek dönemlerde şartlar daha kolaylaşacaktır. Karda yürüyebilecek paletli araçlar almaya da devam ediyoruz" dedi.


Bakan Akdağ, daha sonra Dadaşkent Beldesi'nde muhtarla bir toplantıya katılmak üzere Diş Hekimleri Odası Bölge Başkanlığı'ndan ayrıldı.

İHA
diş
hekimi
boşluğu
serbest
çalışan
hekimlerle
doldurulacak
Yorum (2)
mithat tosun
AİHM geriye dönükte işler mi acaba?
0
Cevapla
ömer seyfettin uslu
Yukarıda yazıda sözü edilen davada Ankara 7.idare mahkemesi 2006 yılının aralık ayında anayasaya ,yukarıda anılan maddeler yönünden aykırılık bulunduğunu tespit etti ve Anayasa mahkemesine gönderdi.Bu aralık ayında karara bağlanmayı bekleyerek geçen 4. yılını dolduracak.Ülkemizde hukukun ne kadar yavaş işlediğinin somut bir örneğidir bu dava!Elbette dava açan kişiler tarafından olumlu sonuçlanırsa ,mağduriyete ve kayba uğrayan hekimler için maddi,manevi tazminat davalarının geçmişe yönelik olarak açılması mümkün olacaktır.Ayrıca davanın olumlu sonuçlandığı tarihten itibaren diğer hekimlerde(tıp fakültesinden yeni mezun veya uzmanlığını devlet hizmeti yükümlülüğü yasasından sonra alan uzman hekimler) devlette çalışma mecburiyeti olmadan diplomalarını alabilecek özel veya kendi muayenehanelerinde çalışabileceklerdir. Burada dikkat çekici nokta dava sahibinin ilk davayı açmasından bu yana (2005 eylül ayı)5 yıl geçmiş olması ve davanın hala sonuçlanmamış olmasıdır!
0
Cevapla
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir