Medimagazin logo

2 aile Erciyes'ten şikayetçi oldu

Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde meydana gelen bebek ölümleri ile ilgili tartışmalar devam ediyor
2 aile Erciyes'ten şikayetçi oldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Gevher Nesibe Hastanesi Yeni Doğan Servisi'nde meydana gelen bebek ölümleri ile ilgili tartışmalar devam ediyor.

Bebekleri ölen iki aile, hastane hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na şikayette bulununca iki bebeğin mezarı otopsi için açıldı.
Kayseri'de meydana gelen bebek ölümleri ile ilgili olarak Ahmet Ceviz ile Alican Ezer, ölen bebekleri ile ilgili olarak ihmalin olup olmadığının tesbiti için Erciyes Üniversitesi Tıp Fükültesi Gevher Nesibe Hastanesi hakkında Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Konu ile ilgili olarak harekete geçen Kayseri Cumhuriyet Savcılığı, ailelerin isteği üzerine iki bebeğin mezarları açıldı. Ceviz ailesinin bebeğinin Kayseri Asri Mezarlığı'ndaki, Ezer ailesinin ölen bebeklerinin mezarı ise İncesu İlçesi Saracık köyünde savcılık gözetiminde otopsi için açıldı. Ölen bebeklerin cesetleri, mezarlardan çıkarılarak otopsiye tabi tutulmasını aileler gözyaşları içerisinde izlediler.

Bebeğini Kayseri Doğumevi'nde dünyaya getirdiğini, daha sonra durumunun acil olması nedeniyle Erciyes Üniversitesi Yenidoğan Servisi'ne sevk edildiğini belirten anne Hasibe Ezer, "Önceleri bebek gayet iyi dediler, zaten bize hiç göstermediler. 12 gün bebek o serviste kaldı ve sonra gelin alın dediler. Biz de iyileşti sandık, sonra ölüsünü kucağımıza verdiler" dedi.
Ölen bebeğin dedesi Alişan Ezer ise bebeklerin ölümünde hastanenin bir ihmalinin olup olmadığının tespiti için avukata vekalet verdiklerini söyledi. Öte yandan, İncesu İlçesi Cumhuriyet Savcısı Faruk Salman ve Savcı Murat Veysel'in gözetiminde yapılan otopsilerin ardından bebeklerin mezarları yeniden kapatıldı.

Otopsiden sonra yapılacak çalışmalar neticesinde ailelerin şikayetlerinin değerlendirileceği belirtildi.

İHA
2
aile
erciyes'ten
şikayetçi
oldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir