Medimagazin logo

Doktorlar iş bıraktı

Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların son zamanlarda artış göstermesi, hastane çalışanlarını sokağa döktü
Doktorlar iş bıraktı
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Irak'ın kuzeyindeki Kerkük'te, sağlık çalışanlarına yönelik saldırıların son zamanlarda artış göstermesi, hastane çalışanlarını sokağa döktü.

Son olarak Kerkük Hastanesi Başhekim Yardımcısı Dr. Rıza Emir'in bir gurup direnişçi tarafından kaçırılarak öldürülmesi, bardağı taşıran son damla oldu. Başhekim yardımcısının öldürülmesine tepki gösteren sağlık çalışanları, hastane kapılarına kilit vurarak, ellerindeki pankart ve dövizlerle sokaklarda eylem yaptı.

Eylemcilere, İl Sağlık Müdürü Dr. Sabah Emin de eşlik etti.
Sağlık çalışanlarına yönelik saldırılarda büyük bir artış gözlendiğini söyleyen Dr. Sabah Emin, "Biz bütün doktorlar, sağlık çalışanları, Kerkük'te sağlık ekiplerine yönelik saldırıları kınıyoruz. Daha önce birçok arkadaşımız direnişçilerce öldürüldü. Bir arkadaşımızı yakın zamanda kaçırarak öldürdüler. Buna son verilmesini istiyoruz. Biz kamu görevi yürütüyoruz. Yetkililerden, polisten ve askerlerden yardım bekliyoruz. Sahipsiz kaldık" diyerek tepkisini dile getirdi.

İHA
doktorlar
bıraktı
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir