Medimagazin logo

Yabancı doktor yasası hazırmış

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Yabancı doktor getirelim" açıklamasının Sağlık Bakanlığı’nda hazırlanan yasa değişikliğine dayandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yabancı doktor, hemşire ve ebelerin Türkiye’de çalışmasına olanak verecek yasa değişikliği hazırlandığını ve düzenlemenin bu yasama döneminde Meclis’ten geçirileceğini açıkladı
Yabancı doktor yasası hazırmış
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, "Yabancı doktor getirelim" açıklamasının Sağlık Bakanlığı’nda hazırlanan yasa değişikliğine dayandığı ortaya çıktı. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, yabancı doktor, hemşire ve ebelerin Türkiye’de çalışmasına olanak verecek yasa değişikliği hazırlandığını ve düzenlemenin bu yasama döneminde Meclis’ten geçirileceğini açıkladı.


Akdağ, 1928 tarihli Tababet ve Şuabatı Sanatlarının Tarzı İcrasına Dair Kanun’un bazı maddelerinin hem mevzuatı AB ile uyumlu hale getirme gereğinden hem de günün ihtiyaçlarından dolayı değişmesi gerektiğini söyledi. Sadece Türk vatandaşı veya bakanlıktan izin almış doktor ve ebelere Türkiye’de çalışma hakkı tanıyan maddede değişiklik yapılmasının da gerektiğini anlatan Akdağ şöyle konuştu:


DOKTOR GETİRECEKLER

"Konu bir boyutu ile AB ile ilgili görünse de bizim için daha önemlisi, ülkemizdeki doktor ve hemşire açığını kapatma yönünde bir adım atılmasıdır. Yasada yapacağımız düzenleme ile yabancı uyruklu sağlık personelinin Türkiye’de serbestçe çalışmasına olanak vereceğiz. Bugün Türkiye’de 50 bin doktor açığı var. Düzenleme, Türkiye’de sağlık yatırımı yapmak isteyen yatırımcılar için de önemli. Çünkü adam hastane yapacak; ama belki doktorunu, hemşiresini, ebesini de beraberinde getirecek. Şu an buna imkan yok. Yabancıya bu olanağı sağlayacağız"

Hürriyet
yabancı
doktor
yasası
hazırmış
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir