Medimagazin logo

18 yaşına kadar herkese sağlık hizmeti ücretsiz

Sosyal Güvenlik Reformu'nun tamamlandığını müjdeleyen Erdoğan, "Yeşil kart, kırmızı kart uygulaması kalkıyor" dedi
18 yaşına kadar herkese sağlık hizmeti ücretsiz
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sosyal Güvenlik Reformu'nun tamamlandığını müjdeleyen Erdoğan, "Yeşil kart, kırmızı kart uygulaması kalkıyor" dedi


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, 18 yaşına kadar tüm vatandaşların ücretsiz sağlık imkânlarından faydalanmasını içeren Sosyal Güvenlik Reformu'nun tamamlandığını açıkladı. Erdoğan, "18 yaşına kadar yavrularımız hastane kapısından, 'yeşil kartlı, kırmızı kartlı, kartın var mı, yok mu, emekli misin, SSK'lı mısın' bu sorularına muhatap olmadan geldiği zaman, orada gerekli ilgiyi görsün" diye konuştu.

AKP Grubu'nda konuşan Başbakan Erdoğan, Sosyal Güvenlik Reformu hakkında bilgi verdi. Açıklanacak paketin Cumhuriyet tarihinin en büyük reformu olduğunu anlatan Erdoğan, şu açıklamaları yapü:

73 milyon için yaptık:
Açmakta olduğumuz paket, halkın belli bir kısmını ilgilendirmiyor. Bu paket 73 milyon vatan evladım, kundaktaki çocuktan yaşlılarımıza, emeklimizden çiftçimize Türkiye'de yaşayan herkesi ilgilendiriyor. Paket çalışma hayatının işçi-işveren, sendikacı- sendikasız, bütün
taraflarım ilgilendiriyor.

Öncelik tüm vatandaş:
Mevcut sosyal güvenlik sistemi, tüm vatandaşlarımızı kucaklamayan bir yapı arz ediyor. Bu sistemi radikal bir değişime uğratıyoruz. Önceliğimiz memur veya işçi değil, bütün vatandaşlarımızdır. Bu ayrımı kaldırıyoruz.

Tek çatı altına geçiş:
Artık Bağ-Kur, SSK, Emekli Sandığı ayrımcılığı ortadan kalkacak, tüm işler tek çatı altında yürütülecek. Bütün vatandaşların eşit hak ve yükümlülüklere sahip olduğu tek bir emeklilik sistemi getiriyoruz.

Emeklilik yaşı 65:

Mevcut reformda emeklilik yaşının 68'e yükseltilmesi gibi bir şey söz konusu değildir. Emeklilik yaşının yükseltilmesi 2036'dan sonra öngörülmektedir. 30 yıl sonra... Bu da emeklilik yaşı 68 değil, 65 yaş olarak düşünülüyor.

Vatan
18
yaşına
kadar
herkese
sağlık
hizmeti
ücretsiz
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir