Medimagazin logo

Mecburi hizmet kuraları bugün, 17 Nisanda göreve başlanabilecek

Devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında 865 uzman, 769 pratisyen hekimin görev yerlerini belirleyecek kura çekimi bugün yapılacak
Mecburi hizmet kuraları bugün, 17 Nisanda göreve başlanabilecek
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında 865 uzman, 769 pratisyen hekimin görev yerlerini belirleyecek kura çekimi bugün yapılacak.

Sağlık Bakanlığı'ndan alınan bilgiye göre, Anayasa Mahkemesi'nin vize vermesinin ardından bugün yapılacak 4. dönem devlet hizmeti yükümlülüğü kurasında 52 ile pratisyen, 74 ile de uzman tabip atanacak.

Buna göre, pratisyen hekimler özellikle Doğu ve Güneydoğu'da hekim açığı bulunan Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Mardin, Muş, Şanlıurfa, Şırnak ve Van gibi illere atanacak.

Bunun yanında Adana, Afyonkarahisar, Bursa, Kocaeli, Kütahya, Manisa, Ordu, Samsun gibi illere de pratisyen hekim gönderilecek.

-UZMAN HEKİMLER-

Öte yandan, 74 ile de çeşitli branşlarda uzman hekim atanacak. Adana, Ankara, İstanbul, Çanakkale, Denizli, Mersin, İzmir, Bursa ve Uşak gibi şehirlere de devlet hizmeti yükümlülüğü kapsamında uzman hekim ataması yapılacak.

Bunun yanında, yıllardır uzman doktor ataması bekleyen Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Iğdır, Kars, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van gibi illere, aralarında nöroloji, kadın hastalıkları, ortopedi, göz, kulak burun boğaz, beyin ve kardiyoloji gibi dallarda doktor atanacak. Doktorların atama sonuçları en geç 14 Nisan Cuma akşamına kadar APS'ye verilecek.


Sonuçlar, 17 Nisan Pazartesi günü il sağlık müdürlüklerinin eline ulaşacak. Böylece ataması yapılan doktorlar hemen görevlerine başlayabilecek.

En çok uzman doktor atanacak iller ve branşları şöyle:

''-Adıyaman: 4 iç hastalıkları, 1'er göz, kardiyolog, beyin ve sinir hastalıkları ve ruh sağlığı, 3'er kadın hastalıkları ve nörolog.

-Ağrı: 4'er çocuk sağlığı ve iç hastalıkları, 1 göz, 3'er göğüs ve ortopedi.

-Batman: 5 çocuk hastalıkları ve çocuk cerrahisi, 2'şer göğüs ve göz.

-Diyarbakır: 4 kadın hastalıkları, 8 genel cerrah, 5 kulak burun boğaz.

-Hakkari: 2'şer çocuk, iç hastalıkları ve genel cerrah, 3'er göğüs ve kadın hastalıkları, 1'er kardiyoloji ve 1 ortopedi.

-Şanlıurfa: 4'er çocuk hastalıkları ve kulak burun boğaz, 5 genel cerrah, 3 kalp damar ve kardiyoloji.

Öte yandan, İstanbul'a 4, Ankara'ya 6, İzmir'e 7 ve Bursa'ya da 2 uzman doktor atanacak.


AA

mecburi
hizmet
kuraları
bugün
17
nisanda
göreve
başlanabilecek
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir