Hasta beslenme programlarını Avrupa Birliği'yle uyumlu hale getirmek için harekete geçen Milli Savunma Bakanlığı, 1927'de çıkarılan askeri hastanelerin beslenmelerine dair kanunu revize etmek için düğmeye bastı.
Bu çerçevede Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) bağlı hastanelerin menülerini diyetisyenlere hazırlatmaya karar veren bakanlık, temin edilmesi güç olduğu ve hijyen şartlarına uymayarak sağlığı olumsuz etkilediği gerekçesiyle “karaciğer, kelle, paça, beyin ve böbrek” gibi sakatatları askeri hastanelerin menüsünden çıkardı. TBMM Milli Savunma Komisyonu'nda görüşüle n tasarıyla kakao, kahve, kaymak, krema, paça, böbrek, karaciğer ve beyin gibi gıdaların, hasta askerlerin yemek listesinden çıkarılmasıyla yemek masraflarından yüzde 40 oranında tasarruf edilmesi bekleniyor.
Zaman