Medimagazin logo

Bakan Akdağ'a, hocasından kırık not

Sağlık Bakanı'nın Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öğretmeni Akdemir, şimdi Anavatan Partisi Milletvekili. Akdağ'ın uyarılarını dinlememesinden şikâyet eden Akdemir, soru önergelerine de cevap alamadığını belirtti
Bakan Akdağ'a, hocasından kırık not
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı'nın Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'ndeki öğretmeni Akdemir, şimdi Anavatan Partisi Milletvekili. Akdağ'ın uyarılarını dinlememesinden şikâyet eden Akdemir, soru önergelerine de cevap alamadığını belirtti

BİR zamanların öğretmeni ve onun öğrencisi, şimdi milletvekili ve bakan olarak Meclis'te bulunuyor. Anavatan Partili Meclis İdare Amiri Dursun Akdemir, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde öğretmeniymiş. Ancak Akdemir, yıllar önce öğretmenliğini yaptığı Sağlık Bakanı'ndan şikâyetçi.

Akdemir, bir zamanlar öğrencisi olduğu Akdağ'ı, "Dünya uygulamasında yaptıkları fiyasko verecek" diye de uyardı. Akdağ'ın öğrencilik yıllarında çalışkan, gayretli, muhafazakâr ve tutucu bir kişi olduğunu söyleyen Akdemir, Sağlık Bakanı'nın kendisine hâlâ, "hocam" diye hitap ettiğini söyledi.

Bazen uyarıyor

Akdemir, Sağlık Bakanı'nı zaman zaman uyardığını belirterek, "Bazı söylediklerimi dikkate alıyor, bazılarını almıyor. Genel Kurul'da bu nedenle bazen gözlerini benden kaçırıyor" diye konuştu. Soru önergelerine cevap alamadığı konusunda da dert yanan Akdemir, "1.5 yıl önce klinik şeflerinin atama ve yerleştirmelerinin hangi usul ve esaslar çerçevesinde olacağını sordum ama hâlâ cevap alamadım" dedi. Klinik şeflerine kriterler konulması konusunda Akdağ'ı uyardığını da hatırlatan Akdemir, "Ancak, uyarılarımı dinlemedi ve Anayasa Mahkemesi'nden geri döndü" diye konuştu. Akdemir, SSK hastanelerinin Sağlık Bakanlığı'na devrinin 9 ayda 9.1 katrilyon liraya mal olduğunu, bu parayla sağlıktaki sorunların çözümlenebileceğini kaydetti. Sağlıkta getirilen performans kriterini de eleştiren Akdemir, "Bu sistem hasta kapma mücadelesine dönüştü. Bakan’a uyarıda bulundum ancak 'Hocam, çürük olursa ayıklamasını biliriz' diyerek dikkate almadı" dedi.

Denetime çıkıyor

Meclis'te sağlık harcamalarından sorumlu olan Akdemir, Meclis'teki Sağlık Merkezi'ni de zaman zaman denetliyor. Akdemir, "Hastane gibi değil, ayaktan tedavi merkezi gibi yeniden tanımlanmalı" dedi. Dahiliye uzmanı olmamasının büyük bir eksiklik olduğunu vurgulayan Akdemir, "Kadın doğumcu yok. Çalışanlar istekli çalışıyor. Ancak, sağlık birimi sevk yerine kullanılıyor” dedi.

Tercüman
bakan
akdağ'a
hocasından
kırık
not
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir