Medimagazin logo

Ve çocuklar kurtuldu

Sağlık Bakanlığı, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ve Maliye Bakanlığı’na, bir yazı ile ‘Trizonemi Tip 1’ hastalarının kullandığı “NTBC” adlı ilaçtan katkı payı alınmaması gerektiğini bildirdi
Ve çocuklar kurtuldu
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanlığı, Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ve Maliye Bakanlığı’na, bir yazı ile ‘Trizonemi Tip 1’ hastalarının kullandığı “NTBC” adlı ilaçtan katkı payı alınmaması gerektiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, 2005 yılı Bütçe Uygulama Talimatı’nda (BUT) “NTBC” adlı ilacın katılım payı alınmayan ilaçlar listesinden çıkarıldığı ve hastaların bu ilacı alamadığı gerekçesiyle çaresiz kaldığına ilişkin haberler yer aldığına dikkat çekildi. Konuyla ilgili olarak İlaç Eczacılık Genel Müdürlüğü’nce yapılan açıklamada, “Sağlık Bakanlığı olarak ülkemizde ruhsatlı olmayan ‘NTBC’ adlı ilacın reçete bazında yurtdışından getirilmesine izin vermekteyiz” denildi.

Problem çözüldü
Açıklamada, Aralık 2005’te çıkan BUT’ta hasta katılım payından muaf ilaçlar listesinde, “Doğuştan Metabolik ve Kalıtsal Hastalıklar ve Bağırsak Operasyonunda Oluşan Malabsorsiyonlar ve İlk İki Yaşta İnek Sütü Alerjisi” başlığı altında geçen bölümün, Emekli Sandığı, SSK, Bağ-Kur ve Maliye Bakanlığı tarafından farklı algılanıp ve farklı yorumlanması ile söz konusu problemin yaşandığı ifade edildi.


Sağlık Bakanlığı’nın “NTBC” adlı ilacın katkı payı alınmayarak hastalara verilmesi görüşünü savunduğu ve meselenin yayınlanacak olan 2006 yılı BUT’ta giderildiği belirtildi. Açıklamada, konunun düzeltilmesi için Emekli Sandığı, Bağ-Kur, SSK ve Maliye Bakanlığı’na, söz konusu ilaçtan katkı payı alınmaması gerektiğinin bir yazı ile bildirildiği kaydedildi.


Türkiye
ve
çocuklar
kurtuldu
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir