Medimagazin logo

Sağlık Bakanı: Ağırlaşan vaka yok

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "kuş gribi" konusunda İngiltere’deki Dünya Sağlık Örgütü’nün referans laboratuarına gönderdikleri örneklerin sonuçlarını aldıklarını belirterek, "Bunlar bizdeki sonuçları doğruluyor. Müspet sonuçlar
Sağlık Bakanı: Ağırlaşan vaka yok
Abone Ol:
Medimagazin google abone ol
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, "kuş gribi" konusunda İngiltere’deki Dünya Sağlık Örgütü’nün referans laboratuarına gönderdikleri örneklerin sonuçlarını aldıklarını belirterek, "Bunlar bizdeki sonuçları doğruluyor. Müspet sonuçlar.

Ancak insandan insana bulaşma ile ilgili herhangi bir kuşku şu anda yok" dedi.

Akdağ, Van’a gitmek üzere geldiği Esenboğa Havalimanı’nda gazetecilere yaptığı açıklamada, 3 çocuğun kaybedilmiş olmasından üzüntü duyduklarını belirterek, "Ama bir taraftan memnun olduğumuz bir husus var: Van’da hastanede bulunan hastalarımızın içinde, bize verilen bilgiye göre, durumu kritik olan veya ağırlaşan vaka şu anda yok" diye konuştu.

"Şüpheli, muhtemel, kuvvetle muhtemel vakalar ile teyit edilen laboratuar vakaları" olduğunu ifade eden Akdağ, bugün bütün bunların Van’da değerlendirileceğini bildirdi.

Doğubeyazıt’tan, Van’dan gelen hastalar dışında kuvvetle muhtemel veya teyit edilen vaka bulunmadığını belirten Akdağ, bazı şehirlerden hayvan vakaları ile ilgili bildirimler ve şüpheli insan vakalarının olduğunu kaydederek, "Ancak diğer şehirlerimizde şu ana kadar insanımıza bulaşmış bir kuş gribi vakası tespit etmiş değiliz" dedi.

Bugün kendisiyle birlikte bir uzman heyetin yanı sıra milletvekilleri, Dünya Sağlık Örgütü elemanlarının da bulunduğunu kaydeden Akdağ, bunlarla birlikte Van’daki hastanelerde incelemelerde bulunacaklarını, Doğubeyazıt’taki durumu gözden geçireceklerini bildirdi.


NALLIHAN’DAKİ DURUM
Soruları da yanıtlayan Recep Akdağ, Ankara’nın Nallıhan ilçesinde ölen ördeklerde de kuş gribine rastlandığını belirterek, Ankara’da bu ördeklerle temas eden ya da tedaviye alınan hasta olup olmadığının sorulması üzerine, şunları söyledi:

"Hayır. Şu anda bahsettiğim, yani Van’a gelen hastalar dışında muhtemel veya kuvvetle muhtemel vaka Türkiye’de yok. Şüpheli vakalar var. Mesela dün gece Yalova’dan İstanbul’a sevk edilen bazı vakalar oldu, Iğdır’dan oraya gönderildiği ifade edilen. Tabiatiyle insana bulaşan bir hastalık söz konusu olduğu için ve hayatını kaybeden vatandaşlarımız da bulunduğu için ciddi bir hassasiyet oluştu, hem kamuoyumuzda, hem hekimlerimizde, sağlık görevlilerimizde. Bunu tabii karşılıyoruz. Bu hassasiyetten dolayı şüpheli vakalar gelmeye devam edecektir. Biz de meseleyi ciddiyetle, hassasiyetle takip edeceğiz."


"İNGİLTERE’DEN SONUÇLAR GELDİ"
Akdağ, "Dünya Sağlık Örgütü’nün İngiltere’deki laboratuarlarında Koçyiğit kardeşlerden alınan numunelerin test edileceği, insandan insana buluşma durumunun olup olmayacağının öğrenileceği ifade ediliyor. Sonuçların Sağlık Bakanlığı’na bildirileceği yönünde haberler var. Sonuçlar ne zaman ulaşır" şeklindeki soruya ise "Dünya Sağlık Örgütü’nün İngiltere’deki referans laboratuarına gönderdiğimiz örneklerin sonuçlarını aldık. Bunlar bizdeki sonuçları doğruluyor.

Müspet sonuçlar. Ancak insandan insana bulaşma ile ilgili herhangi bir kuşku şu anda yok" yanıtını verdi.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, virüsün Türkiye’ye nereden girdiği konusundaki bir soru üzerine ise "Teorik olarak virüsün kaynağı göçmen kuşlar. Bunu hepimiz biliyoruz. Ama doğrusu işin o tarafının, yani Tarım Bakanlığı ile ilgili tarafının detaylarını bilmiyorum. Ama normalde böyle olması beklenir" diye konuştu.

Milliyet
sağlık
bakanı:
ağırlaşan
vaka
yok
Bu habere ilk yorumu siz yapabilirsiniz...
Yorum Yaz
0/300

Bu haberler de ilginizi çekebilir